Ringo StarrFoto: AP/Scanpix
Inimesed
7. juuli 2020, 12:54

Ringo Starr tähistab 80. sünnipäeva suurejoonelise sõuga: mul on palju, mille üle tänulik olla!

Muusik Ringo Starr, kes tähistab 80. sünnipäeva, on mineviku eest tänulik ja tuleviku suhtes optimistlik, vahendab BBC.

"Mul on tähtis sünnipäev, saan 80aastaseks!" rõõmustab Starr. "Kuid tähistan seda tänavu pisut teistmoodi kui eelmisel kaheteistkümnel aastal." Tavaliselt tähistab The Beatlesi trummar seda enda ja sõprade muusikaetendustega sadade fännide ees. Covid-19 pandeemia tõttu pidi ta sel aastal sündmuse tühistama.

Selle asemel peab Starr YouTube'is virtuaalse heategevuskontserdi, et toetada organisatisoone Black Lives Matter, David Lynchi fonnd, MusiCares ja WaterAid. Temaga ühinevad Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper, Sheryl Crow, Gary Clark Jr ja Sheila E. "Minu sünnipäeva puhul on oluline rahu ja armastus," ütleb Starr.

Vanus ja pandeemia ei pannud Ringot eelseisvaid tuure katkestama ega ole vaimu tuhmiks muutnud. "Mängin praegu tegelikult rohkem kui kunagi varem. Bändiga All-Starrs teeme tavaliselt ühe tuuri, sel aastal on neid lausa kaks tükki," räägib ta.

Mehe sõnul on tal palju, mille üle tänulik olla. "Mul on suurepärane pere ja lapsed, nüüd on kokku kaheksa lapselast ja üks lapselapselaps. Meil on suur äri ja ei pea pensionile jääma, saame lihtsalt jätkata, kuni suudame. Ja mina kavatsen lavadel olla veel kaua."

Liverpoolis sündinud muusik alustas muusikaga 13aastaselt, kui ta haiglas tuberkuloosist taastus."Palatisse toodi muusikaõpetaja, et meid tegevuses hoida. Olime kõik tuberkuloosiga voodis ja õpetaja andis mulle väikese trummi, sellest hetkest alates tahtsingi vaid seda teha. Ja vaadake nüüd, teen seda endiselt!" meenutab ta. 

Hiljem hakkas mees muusikat rohkem kuulama ja just innukus bluusi vastu ajendas teda Ameerikasse immigratsiooni taotlema, et kolida Texasesse Houstoni. "Tahtsin olla seal, kus oli Lightnini Hopkins – minu kõigi aegade lemmik bluusimängija"

1962. aastal sai asendas Ringo Starr The Beatles'i trummarit Pete Besti ja temast sai John Lennoni, Paul McCartney ja George Harrisoni kõrval ansambli neljas liige. Varsti oli bänd ülemaailmse mõju ja kuulsuse tipus. 

Pärast bändi The Beatles lahkuminekut andis Starr välja mitu sooloplaati, mis said 1970. aastate hittideks, enne kui alkohol peatas oma karjääri. 1989. aastal tuli ta tagasi ansambli All-Starr moodustamisega. 

Tänapäevani püsib Ringo oma ikoonilise ansambli küljes. "The Beatles on tänapäevalgi järgmise põlvkonna jaoks asjakohane. Kui nad on huvitatud muusikast, kuulavad nad meie asju," räägib mees.