Valdo RandpereFoto: Teet Malsroos
Inimesed
6. juuli 2020, 13:56

Valdo Randpere perepilt pandi Ebaysse müüki: „Ei oskagi kohe seisukohta võtta!” (1)

„Kas peaksin olema uhke, et lõpuks ometi olen saanud osaks rahvusvahelisest e-kaubandusest?” kirjutab naljatledes riigikogu liige Valdo Randpere, kelle perepilt hinnaga 17.63 eurot on Ebaysse müüki pandud, enda Facebooki kontol.

Fotol on Valdo, tema endine abikaasa Leila Miller ja nende tütar Kaisa. Kommentaari, kuidas ja kelle kaudu on perefoto Ebaysse sattunud, ei oska Randpere aga anda. „Ma näen ainult seda, et müüja on Lätist, aga rohkemat ma ei tea.”

Riigikogulase jaoks oli üllatav näha sellist sellist kuulutust. „Saatsin selle pildi enda tütrele ja Leilale, kes pole midagi veel vastanud, kuid tütre reaktsioon sellele oli lihtsalt: „Appi, kui jabur!”” ütleb ta naerdes ning jätkab arutledes, et tegelikult see kurioosne juhtum ning teha pole midagi. „Esimest korda juhtub, et oled müüki pandud – ei oskagi kohe seisukohta võtta.”

Kogu olukorda võtab Randpere suure huumoriga. „Äkki on selle pildi hind liiga kallis? Aga kui see olukord oleks midagi traagilist, ei oleks ma seda Facebooki-postitust teinud,” ütleb Randpere ning selgitab pildi ajaloolist tausta, mis on tehtud enne seda, kui Valdo ja Leila 1984. aastal Rootsi põgenesid. 13kuune tütar Kaisa jäi neist Eestisse maha. Valdo on varasemalt rääkinud, et tema kättesaamine kujunes omamoodi võitluseks Nõukogude Liiduga. „Pilt on kunagi Eestis tehtud. Kui me põgenesime Rootsi ja last kaasa ei antud, saatsime neid pilte välja. Aga selle pildi tagaküljel on mingid rootsikeelsed märkmed, nii et see on Rootsis olnud veel kellegi käes.”

Pilti ei plaani Randpere ära osta. „Ma arvan, et mul on see pilt isegi kuskil olemas, aga ma ei suuda välja mõelda, kus see olla võib. Kui mul poleks seda pilti, siis ma võib-olla isegi ostaks ära, aga arvatavasti pakuks mõnda teist hinda,” ütleb ta lõpetuseks.