KRUVIKEERAJA ASEMEL SAI PIHKU NUKUD: Elektrikuks kandideerinud, aga näitlejakoha saanud Väino Luubi aeg nukuteatris on tähelepanuväärne – 45 aastat, mille jooksul pani ta teatrilaval elama üle 30 nuku. Lisandus mitukümmend rolli televisiooni lastelavastustes ja kümmekond enda lavastatud teatritükki. Pildil puhub Väino Luup elu sisse Tripile Robert Vaidlo telelavastuses „Kessu ja Tripp“. Foto: Jaak Maisma / ERRi fotoarhiiv
Inimesed
11. veebruar 2022, 10:26

4. veebruaril 2022 meie seast lahkunud staažikas nukunäitleja ei pidanud ennast üldse teatri- ega kunstiinimeseks

ÕL ARHIIV | Väino Luup läks noorukina nukuteatrisse elektrikuks: „Ma pole kordagi mõelnud näitlejaks ja veel vähem nukunäitlejaks saada.“ (1)

4. veebruaril 2022. aastal suri nukunäitleja ja lavastaja Väino Luup. Taasavaldame sel puhul Õhtulehes 4. juulil 2020 ilmunud loo.

„Mis soov? Mis asjus?“ küsis Eesti riikliku nukuteatri rajaja Ferdinand Veike 64 aastat tagasi teatri uksest sisse astunud noormehelt, kes tuli end ajalehekuulutuse peale elektrikuks pakkuma. „Meil on praegu lavastus „Tuhkatriinu“ pooleli. Harri Vasar ütles printsirollist ära, meil on uut printsi vaja! Elektrik võib oodata,“ ütles Veike ja pistis jahmunud tööotsijale nuku pihku. Nii algas nukunäitleja Väino Luubi 45 aasta pikkune teekond nukuteatris.

Õhtuleht, 6. juuli 2020.

Foto: ÕL arhiiv

Edasi lugemiseks: