Andres MustonenFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
4. juuli 2020, 14:10

Andres Mustonen ja Hortus Musicus pühendasid kontserdi Aivar Mäele (1)

Neljapäeval mängis ansambel Hortus Musicus Kadrioru lossis renessanssiaja laule ja barokkmuusikat. Ettekande eel võttis sõna dirigent Andres Mustonen, kes pühendas kontserdi Aivar Mäele. 

"Tänase kontserdi pühendab Hortus Musicus oma väga pikaaegsele sõbrale, kolleegile ja meie direktorile Aivar Mäele," sõnas Mustonen. 

"Temaga on meil olnud tohutu loominguline koostöö, kes on aidanud Hortust  igatepidi oma jõu ja jaksuga, on olnud meile suureks toeks. Soovime talle jõudu ja jaksu selles maailmas, kus on nii palju kurjust ja nii palju õelust. Meie oma muusikaga tahame anda ainult headust, õilsust ja armastust, " jätkas Mustonen. 

Kontsert toimus päeval, mil toimus Estonia teatri nõukogu koosolek, pärast mida taandas end Aarne MIkk nõukogu esimehe kohalt. Seega pidas Mustonen hea sõnaga meeles ka teda.  "Samuti me mõtleme väga pikaajalisele sõbrale Aarne Mikule, kes täna taandus selle absurdse maailma nõudmiste alla. Aga uskuge mind, head raadiokuulajad ja inimesed, kes siin on, kunst ja meie oleme nagunii võitjad, ükskõik mis meiega ka tehtaks, meie võidame  nagunii,  sest meil on jumala õnnistus peal."

Kontserti võib kuulatas SIIT.