Foto: @prinsparet/Instagram
Inimesed
4. juuli 2020, 13:00

Prints Carl Philip plaanib koos perega Rootsist minema kolida?

Iltalehti teatel võib Rootsi prints Carl Philip oma noorema õe Madeleine'i eeskujul kodumaalt minema kolida.

Rootsi kuningas teatas mullu sügisel, et tema nooremate laste, prints Carl Philipi ja printsess Madeleine'i järglastel pole enam kuningliku pere liikmetele kuuluvaid õigusi ning tulevikus ei hakka nad tegutsema kuningakoja esindajatena. Nii Carl Philip kui ka Madeleine on kinnitanud, et kiidavad otsuse heaks ning see annab nende lastele suurema vabaduse.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

"On vaid positiivne, et Alexanderil ja Gabrielil on voli otsustada, mida nad tahavad oma eluga peale hakata," ütlesid prints Carl Philip ja tema abikaasa Sofia. 

Printsess Madeleine ja tema mees Chris O'Neill on koos oma kolme lapsega juba mitu aastat Floridas elanud. Ka printsess Sofia ütles detsembrikuises intervjuus, et kuninga otsuse taga oli osalt nende pere unistus väljasmaale kolida. "Võime Madeleine'i ja Chrisi kombel võõrsile kolida, kui tahame. Meie pojad võiksid seal koolis käia."

Koroonapandeemia on Rootsi kuningakoja elu siiski muutnud. Kuningas ja kuninganna on märtsist saadik karantiinis olnud ning Carl Philip ja Sofia on varasemast rohkem esinduskohuseid täitnud. Võimalik, et nende unistus võõrsile kolimisest ei täitu veel niipea, märgib Soome leht.