Prints Harry koos abikaasa Meghaniga. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
3. juuli 2020, 12:59

Kohtupaberid: rase Meghan tundis, et kuningakoda ei kaitse teda

Prints Harry abikaasa hertsoginna Meghan tundis, et kuninglik pere ei kaitsnud teda raseduse ajal laimavate artiklite eest, paljastavad värsked kohtudokumendid.

38aastane hertsoginna väidab kohtudokumentides, et poeg Archiet oodates kirjutati temast arvukalt laimavaid artikleid, mis ajasid teda ahastusse ning kahjustasid tema vaimset tervist. Kuid Meghan tundis, et ei saa end kuidagi kaitsta. Briti kuningakoda kui institutsioon oli teinud selle võimatuks.

Sky Newsi teatel on kõnealused väited pärit värsketest dokumentidest, mille hertsoginna Meghani advokaadid andsid kohtule seoses tema hagiga kõmulehe The Mail on Sunday ja selle väljaandja Associated Newspaper Limited (ANL) vastu. Prints Harry abikaasa alustas kohtuteed Mail on Sunday artikli pärast, kus tsiteeriti Meghani kirja oma isale Thomas Markle'ile. Meghani väitel oli kirja avaldamine tema privaatsuse rikkumine. 

Kohtupabereis seisab, et lapseootel Meghan oli tema reputatsiooni kahjustavate artiklite pärast niivõrd endast väjas, et sõbrad hakkasid tema heaolu pärast muretsema. 

ANL väidab, et avaldas kirjast katkeid, kuna Meghani sõbrad olid sellele ajakirjas People ilmunud artiklis juba nagunii viidanud.