Foto: Ilmar Saabas/Ekspress Meedia
Eesti uudised
2. juuli 2020, 20:03

Advokaat: Aivar Mäe vastu on käivitatud sihikindel hävitamisoperatsioon (3)

Aivar Mäe vastu on käivitatud pretsedenditu operatsioon, mille tagajärg on ühe lugupeetud inimese maine hävitamine, ütles Estonia peadirektori palgatud advokaat Paul Keres ERR-ile.

"See on väga hoolikalt läbi mõeldud, väga asjatundlikult ja nutikalt ellu viidud operatsioon. Selle tagajärjeks on ühe ühiskonnas ja oma kolleegide seas lugupeetud inimese maine hävitamine," kommenteeris Keres ERRile.

"Need isikud, kes selle kampaania käivitasid, on meile teada. Meil on teada ka see, kes neid isikuid nõustab."

Advokaat väitis ka, et ajaleht Eesti Ekspress on survestanud allikaid negatiivseid kommentaare andma.

Aivar Mäe saatis neljapäeval meediale avalduse,  kus ütles, et politsei poolt algatatud menetluse erapooletuse tagamiseks ei pea ta õigeks antud teemat rohkem avalikkuses kommenteerida. "Olen pöördunud enda õiguste kaitseks õigusnõustaja poole, kelleks on vandeadvokaat Paul Keres. Meievahelise kokkuleppe kohaselt on tema ainupädevuses anda meediale täiendavaid selgitusi, kui see peaks tema hinnangul olema võimalik ja põhjendatud."

Rahvusooper Estonia nõukogu otsustas neljapäeval peatada peadirektori töölepingu kaheks kuuks. 

Eelmise nädala esmaspäeval kirjutas Eesti Ekspress, kuidas kümmekond praegust ja endist Estonia teatri töötajat süüdistavad Aivar Mäed naiskolleegide alandamises ja käperdamises. Politsei alustas Mäe võimaliku väärteo uurimiseks menetluse. Kuigi PPA täpsemat infot uurimise kohta ei jaga, on Õhtulehe andmetel käinud juba tunnistusi andmas mitu ahistamisjuhtumite pealtnägijat, kes ohvrite väiteid kinnitavad.