Dan Brown 2016. aastal filmi "Inferno" esilinastusel. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
2. juuli 2020, 16:17

SALAELU: eksnaine süüdistab „Da Vinci koodi“ autorit armukeste pidamises ja raha kõrvalekantimises

Dan Browni eksabikaasa Blythe Brown kaebas "Da Vinci koodi" autori kohtusse, väites, et too oli nende abielu ajal ühisest varast raha kõrvale kantinud, harrastamaks salasuhted arvukate naistega.

Ajakirja People teatel jõudis Brownide abielu ametlikult lõpule mullu detsembris. Dan ja Blythe olid naitunud 1997. aastal. Esmaspäeval Rockinghami ülemkohtusse antud dokumentides kujutatakse Blythe'i ustava ja toetava partnerina, kes aitas Brownil mõista ja arendada oma  kirjanikuannet. 2003. aastal ilmunud "Da Vinci kood" tegi Danist ülemaailmse menukirjaniku.

"Blythe'i ja Dani suhted põhinesid vastastikusel usaldusel, lugupidamisel ja aususel - või vähemalt nii Blythe uskus," seisab kohtupabereis. "Selgub, et viimastel abieluaastatel harrastas Dan süstemaatilist pettuste ja valede mustrit."

Eksabikaasa väitel pettis Brown teda alates 2014. aastast arvukate naistega, kelle seas olid näiteks juuksur, poliitikaametnik ja kirjaniku personaaltreener. Üks armukestest olnud Hollandist pärit hobuste dresseerija, kelle Blythe oli värvanud enda ja Dani friisi tõugu hobust treenima. Blythe'i sõnul sai naisest nende peretuttav, kuid seejärel kuueks aastaks Dani armuke. 

Armukeste seas juuksur ja hobusedresseerija

Bestsellerite autor olevat varjanud abikaasa eest oma tulusid, mis pidanuks kuuluma ühisvarasse - kõrvalekanditud raha kulutanud Brown armukeste peale. Hobusedresseerijale ekstravagantsete kingituste ostmiseks olevat Dan nii enda kui oma naise arvelt raha võtnud. Lisaks olevat Brown finantseerinud armukese hobuste treenimise firmat Hollandis. Blythe saanud oma mehe alatust salaelust teada alles hiljuti. Hingeliste üleelamiste tõttu on ta kaotanud söögiisu ning piinleb unetuses. 

Dan Brown ütles ajakirjale People tehtud avalduses, et on eksnaise väärväidetest vapustatud. Lahutusel saanud Blythe üle poole nende ühisest varast. "Blythe Brown on põhjustel, mis on teada ainult talle ja ehk ka tema advokaadile, loonud selle kohtuasjaga meie abielust väljamõeldud ja laimava kirjelduse, mille eesmärk on mulle haiget teha ja piinlikkust valmistada."

Browni väitel polnud neil naisega abielu lõpuks enam suurt midagi ühist. Enda sõnul oli ta veennud Blythe'i kolmel puhul abielunõustaja juurde minema - tulutult. Ent kohtuasja väitel oli Dan lahutuse tingimuste paikapanemisel salamisi juba nende ühist raha kõrvale kantinud.