Eileen on Tanja suurim fänn: "Tema muusika on väga positiivne ja isiklik ning teeb tuju alati palju paremaks!" ütleb neiu.Foto: Erakogu
Inimesed
2. juuli 2020, 13:03

Tanja Saksamaalt pärit fänn otsustas Eestisse kolida: armastan siinset muusikat ja kultuuri

Tanja Mihhailova-Saare suurim fänn, Saksamaalt pärit Eileen nägi lauljatari esimest korda Eurovisionil 2014. aastal. „Ta tundus esimesest silmapilgust väga sümpaatne ja positiivne inimene, seega tahtsin tema kohta internetist rohkem teada saada,“ meenutab neiu. Nüüd on Eileen aga otsustanud lausa Eestisse kolida!

"Mulle meeldib Tanja muusikastiil, eriti tema hääl, sest seda saab teistest eristada. Tanja muusika teeb eriliseks see, et ta produtseerib ja kirjutab oma laule ise. See on palju tähenduslikum, kui see, et mõnele populaarsele muusikule kirjutatakse laulud ette ja nemad lihtsalt esitavad," räägib Eileen. "Tanja muusika on väga positiivne ja isiklik ning teeb tuju alati palju paremaks! Ükskõik, kas on aeglane laul või poplugu - mul on alati tunne, et tahaks kohe kaasa laulda ja tantsida."

Tõelise fännina õnnestus Eileenil Tanjaga ka päriselus kohtuda. "See oli 2015. aastal, mis oli ühtlasi ka minu esimene viibimine Eestis. Enne tulekut kirjutasin Tanjale, andsin teada, et külastan Eestit ja uurisin, kas tal on lähiajal mõni kontsert tulemas, sest tahtsin temaga väga kohtuda. Paar päeva hiljem Tanja vastas ja ütles, et võime kokku saada ja koos kohvi juua. Olin selle vastuse üle väga õnnelik! Päeval, mil kohtusime, olin üsna närvis, kuid Tanja oli väga sõbralik ja armas. Olin siis alles 14aastane ja liiga häbelik, et palju suhelda ja küsimusi küsida, Tanja oli õnneks väga avameelne ja aitas mul end mugavamalt tunda. Rääkisime elust, muusikast, Eurovisionist, reisimisest, meie hobidest ja šoppamisest. Tanja isegi kinkis mulle kaks CD-d autogrammide ja veel mõne väikese kingitusega. See oli väga tore!“ jutustab ta. 

"Suhtleme omavahel ka sotsiaalmeedias. Mõnikord reageerime üksteise storydele Instagramis või räägime natuke privaatsõnumite teel,“ sõnab neiu, et nad hoiavad lauljatariga ka sidet. 

Eileeni sõnul on Tanja väga aktiivne, avameelne, positiivne ja otsekohene inimene, kes naerab palju ja kellele meeldib väga uute inimestega kohtuda. "Tanja on alati sinu jaoks olemas, isegi kui tal on palju asju teha ja on tihti hõivatud. Tean, et ta hindab päriselus pisiasju ja on paljude asjade eest väga tänulik."

Neiul on õnnestunud Tanjat ka mitu korda laval näha. "Üks kord käisin tema enda kontserdil, teine kord "Eesti laulu" finaalis, kus nad esinesid koos The Swingersiga. Minu lemmik kontsert oli 2019. aasta veebruaris. Kuigi õues oli üsna külm, oli tuju väga hea ja atmosfäär tõeliselt armas ning maagiline. Tanja laulis Mikuga vahel aeglaseid laule, mis oli väga nauditav ja südantsoojendav," sõnab Eileen.

Elieen lõi Instagramis ka Tanjale mõeldud fännikonto. "Tegin selle 4. juulil 2014. Olin väga kurb, et Tanja Eurovisionil finaali ei saanud ja tahtsin selle lehega näidata, et ka inimesed teisest riikidest teda armastavad ja toetavad," selgitab ta. "Mulle meeldib olla seotud inimestega, kellele meeldib ka Tanja ja tema muusika. Samuti on väga lõbus Tanjat väikeste postituste ja piltidega rõõmustada." Eileen arvab, et fännilehti luuakse selleks, et näidata oma loovust ja tuge iidolitele. "Sotsiaalmeediaplatvormidel saab kohtuda inimestega, kellel on sarnased huvid. See teebki fännilehe pidamise väga nauditavaks!"

Küll aga pole Tanja ainus eesti artist, kes Eileenile meeldib. "Armastan väga eesti muusikat ja kuulan ka teisi lauljaid. Mulle meeldivad näiteks Karl-Erik Taukar, Synne Valtri ja väiksemad artistid nagu Ranele ja 1990. aastate täht Astra."

Saksamaalt pärit neiu plaanib ka Eestisse kolida, et siin töötada ja head karjääri teha. "Juba noorena tahtsin väga Eestisse kolida Inimesed on rahulikud, kuid väga sõbralikud ja kultuur on super! Kuigi olen sündinud teises riigis, tunnen end Eestis mugavalt ja tõesti armastan seda riiki," räägib ta. Ka sugulased toetavad Eileeni otsust ja nõustuvad, et Eesti on hämmastav ja turvaline riik.

"Eestil on ilus kultuur ja inimesed on väga sõbralikud. Siin on fantastiline ja imeilus loodus ning kõik on väga eriline ja müstiline. Mulle väga meeldib!" kiidab ta ja lisab, et soovib siin elades külastada palju toredaid looduskohti, randu ja võimalikult palju linnu

Eileen alustas 2014. aastal ka eesti keele õpinguid. "See on nii armas keel, mis kõlab minu meelest väga ilusti. Ma olen kõike ise õppinud, õnneks sõbrad Eestist aitavad mind palju, nendega suhtlen ainult eesti keeles. Samuti kuulan palju eesti raadiot ja vaatan eesti televisiooni, mis aitab ka väga hästi," ütleb ta.

"Alguses oli eesti keele õppimine ülikeeruline, sest oskasin ainult saksa ja inglise keelt. Grammatika oli väga erinev ja hääldus raske, aga sain kuidagi hakkama: nüüd oskan päris hästi ja saan peaaegu kõigest aru, ka paljud eestlased kiidavad mu keeleoskust. Samas on pikkade lausete moodustamine mulle mõnikord suur väljakutse."