Andres KõpperFoto: Martin Ahven
Inimesed
1. juuli 2020, 14:16

Noëp: ma ei taha Eestis väga palju kontserte anda, sest siis käivad kõik inimesed kontserdil ära (1)

Muusik Noëp ehk Andres Kõpper rääkis Raadio 2 saates „Hommik!“, et kuna Eestis on inimesi vähe, ei tasu siin liiga tihti kontserte anda.

„Eestis me üldiselt hoiame nii, et väga palju ei taha esineda, sest siis kõik inimesed käivad kontserdil ära,“ rääkis Kõpper. „Aga kuna praegu on kontserdid pigem sellised, kuhu ei ole väga palju inimesi korraga lubatud jne, siis ma ausalt öeldes liialt palju ei põe ja esinen see suvi natukene rohkem,“ selgitas ta.

Muusik lubab kontserditel uuemat loomingut näidata. „Täiega ärevus on sees, sest me teeme live's nii palju uusi lugusid. Põhimõtteliselt pooled lood on sellised, mis ei ole üldse väljaski. Hakkasin vaatama ka oma praegust ja kahe aasta tagust setlist'i ja ainult neli lugu on samad.“

Kõpperi sõnul on live hea võimalus katsetamiseks, kas uus lugu toimib. „Sellest on olnud päris palju kasu. Ma mäletan, et „New Heightsiga“ oli muidugi kohutav protsess. Ma saatsin seda nii paljudele inimestele ja tegin nii palju versioone, et ma seda viga enam ei tee.“

„Tegelikult mingist hetkest see ei ole enam praktiline, kui sul on 20 erinevat tagasisidet, kõigil on oma arvamus, siis sa ei oska enam midagi teha,“ tõdes Kõpper, et aeg-ajalt saadab ta uute lugude demosid ka sõpradele.