Grete PaiaFoto: Pressimaterjal
Saund
1. juuli 2020, 10:55

KUULA | Grete Paia avaldas eestlastele tuntud loost uue versiooni, millega teeb kummarduse saarlastele

“Majakene mere ääres” on Gretel kavas olnud juba tegelikult alates sellest, kui ta kunagi teismelisena Saaremaal üldse musitseerima hakkas, ent peale kogu seda koroonatralli ja karantiini Paia otsustas, et kaverdab selle laulukese nüüd ametlikult ära... juba pelgalt kummarduseks Saaremaale ja saarlastele.

“Ei ole ju kellelegi uudis, kui õnnetult see kriisiolukord mu kodukanti tabas, ent heameel on tõdeda, et saarlased saavad alati kõigest jagu ning hoiavad kokku,” lisab Paia. “Tegemist on lauluga, mis on minu kui saarlase jaoks justkui teine hümn... ükskõik, mis hetked elus ka ei oleks, seda laulu kuulates suudan ma end alati koju Saaremaale mõtestada ning kõigest ümbritsevast välja lülitada. Juba ainuüksi selles ühes fraasis “ja mere ääres väike maja ootamas on mind,” peitub minu jaoks nii tohutult tugev emotsioon ja lapsepõlvemälestuste taaselustumine.”

 

“Majakene mere ääres” näol on taaskord tegemist uue Gretega ning sellega, mida ta ise teha soovib - eksperimenteerida, enda piire kombata ning heas mõttes väikest vaheldust pakkuda ta tavapärasemale popmuusikale.

“Majakene mere ääres” uue vinge seade eest vastutasid Heikko Remmel ja Mario Marjamaa. Lisaks neile olid bändis ka maru andekad muusikud Peter Põder, Madis Katkosilt ja Rene Puura. Taustavokaalide taga seisab Kaire Vilgast ning mixis ja masterdas Johannes Lõhmus.