Carl Reiner ja tema poeg Rob Reiner vajutasid 2017. aastal Hollywoodi Hiina teatri ees tsementi oma käejäljed. Foto: Juan Rico/FAME/VIDA PRESS
Inimesed
30. juuni 2020, 16:59

Suri Hollywoodi komöödialegend Carl Reiner

98 aasta vanuses on surnud Hollywoodi koomik Carl Reiner, kes oli esinenud tandemis koos Mel Brooksiga ning lavastanud mitu hittkomöödiat.

Ajakirja Variety teatel suri vanameister esmaspäeva õhtul oma Beverly Hillsi kodus.

Reiner ja Brooks kujunesid oma ühiste sketšidega juudi-ameerika komöödia ebajumalateks, kirjutab The Guardian. Nende tuntuim number oli "2000 aasta vanune mees". Ometi oli Reiner unistanud nooruses ooperitenoriks saamisest - tema isal oli hulgaliselt Enrico Caruso plaate. 

Reiner lõi laineid ka "Dick Van Dyke Show'" loojana ja kaastsenaristina. Naljameeste tandemist said edukad komöödialavastajad - Reiner tõi linale mitu filmi koomik Steve Martiniga, nagu näiteks "Kahe ajuga mees", Brooksi loomingust on maailmakuulsad filmid "Produtsendid", "Leegitsevad sadulad" ja "Robin Hood: mehed sukkpükstes".

Carl Reineri poeg Rob Reiner on samuti edukas Hollywoodi režissöör. Tema lavastatud on näiteks "Printsessist pruut" ja "Kui Harry kohtas Sallyt".

Mel Brooks tähistas 26. juunil 94. sünnipäeva.