Sacha Baron Cohen Borati rollis. Foto: SIPA/Scanpix
Inimesed
29. juuni 2020, 12:11

VIDEO | „Borati“ täht tungis rassistliku kantrilauljana USA konservatiivide üritusele

"Borati" koomik Sacha Baron Cohen ilmus Washingtonis peetud USA konservatiivide grupeeringu üritusele rassistliku kantrilauljana ning kutsus publikut üles kaasa laulma liberaalide peenekshakkimisest ja "Wuhani gripiga" süstimisest.

Kõhukaks teksatunkedes lauljaks kehastunud briti koomik oli grupeeringu "Three Percenters" üritusel korraldajaid ninapidi vedanud, tehes neile viimasel hetkel suure annetuse ja pääsedes seega lavale. Videos on näha, kuidas Cohen laulis president Obamast, koroonaviiruse eksperdist dr Anthony Faucist, CNNist ja maskikandjatest, kellele süstitakse "Wuhani grippi". Sama saatust soovis Coheni kantrilaulja sušisööjatele - ja veelgi hullemat hiinlastele. "Põrutage neile tuumapommiga nagu teises maailmasõjas," laulis koomik.

Maailma Terviseorganisatsiooni ja ajakirjanikke ähvardas Cohen puruks hakkida "nagu seda teevad saudid" - ilmselt oli see vihje mõrvatud ajakirjanikele Jamal Khashoggile. "Hillary Clinton, mida me temaga teeme? Paneme luku taha nagu vanasti," laulis koomik, ärgitades publikut kaasa laulma.

Korraldaja Matt Marshall ütles, et nad olid püüdnud Coheni rassistlikule laulule elektrikatkestusega lõppu teha, kuid koomiku tiimis olnud neljaliikmeline turvameeskond, kes oli hõivanud elektrigeneraatori.

Lavalt peletatud staar ja tema kaaskond pagesid neid oodanud kiirabiautoga. Kuid paistab, et Cohen tuli üritusele veel tagasi, kehastudes halli paruka ja habemega videoajakirjanikuks.

Paar aastat tagasi vedas Cohen oma ümberkehastumisega ninapidi mitmeid USA poliitikategelasi ning väntas sellest telesarja "Kes on Ameerika?". Näiteks kiitsid kongresmenid takka väikelaste relvastamist ning ühe osariigi senaator tõmbas kaamera ees püksid maha ja karjus sõna "nigger". Ühes osas suutis Cohen panna Arizona senaatoriks püüdleva kõmulise šerifi Joe Arpaio ütlema, et võtaks Donald Trumpilt suuseksi vastu.