India poepidaja Apu "Simpsonites". Foto: AP/Scanpix
Tele
29. juuni 2020, 10:32

„Simpsonites“ lõpetati valgete näitlejate kasutamine mittevalgete rollis

Legendaarse USA animasarja "Simpsonid" produtsendid andsid BBC Newsi andmeil teada, et nüüdsest ei kasuta nad tumedanahaliste ja Aasia päritolu tegelaskujude kehastamiseks valgeid näitlejaid.

"Simpsonid" on aastaid sarjata saanud, et valge näitleja Hank Azaria andis hääle India päritolu tegelaskujule Apule. Azaria teatas tänavu jaanuaris, et loobub Apu kehastamisest, mida ta oli teinud 1990. aastast saadik.

Seoses mustanahalise George Floydi surma järel vallandunud protestilainega avaldatakse kogu meelelahutustööstusele survet pakkuda mittevalgetele artistidele rohkem töövõimalusi. Nii kuulutasid ka "Simpsonite" produtsendid oma avalduses, et nüüdsest ei mängi valgenahalised näitlejad sarjas teise nahavärviga inimesi.

Animasarjas "Perepea" 20 aastat mustanahalise tegelaskuju Cleveland Browni häält teinud valge näitleja Mike Henry teatas hiljuti, et loobub rollist. "Ma armastan seda tegelaskuju, aga värvilisi inimesi peaksid mängima värvilised inimesed."

Ka Hollywoodi täht Kristen Bell, kes andis animasarjas "Central Park" hääle Molly-nimelisele segaverelisele lapsele, raputas endale tuhka pähe ja ütles, et tegi seda vähesest teadlikkusest.