Grete ja Ergo KuldFoto: Galina Deinega
Inimesed
3. juuli 2020, 08:30

IMELISED FOTOD | Grete Kuld: olen suur Rolf Roosalu austaja ja Ergo kutsus ta meie pulma laulma (2)

"Minule tuli pisar silma siis, kui registreerimisele saabusid Kristel ja Kertu (Kristel Aaslaid ja Kertu Moppel mängivad koos Gretega "Padjaklubis". – toim.) ja pidasid seal ühe uskumatult ägeda kõne," meenutab näitlejatar Grete Kuld, neiupõlvenimega Klein, üht ägedamat hetke 26. juunil peetud pulmapeost, Kroonikale. 

"See oli Ergo organiseeritud ja ausalt, ma arvan, et maailma kõige ägedam üllatus, mida ma poleks eales osanud oodata. Ja loomulikult kiskus nutule ka üllatuskülalise Rolf Roosalu tulek. Ergo teab, et olen suur Rolfi austaja, ja ta oli kutsunud ta meile pulma laulma."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas. 

"Kõik läks täpselt nii, nagu me planeerisime ja võib-olla isegi paremini," rääkis Grete Õhtulehele esmaspäeval.

Grete ja Ergo kihlusid 2018. aasta jõuluõhtul ning pulmad peeti 26. juunil. "Meil oli tegelikult hästi armas linnapulm meile olulises paigas, kodukoha lähedal," õhkas Grete, kes nüüdsest kannab perekonnanime Kuld. Kaht perekonnanime Grete jätta ei plaaninud. "Võtsin mehe nime ja enda nimel lasin minna."

Külalisi oli kohale tulnud ligikaudu 30 ja nii abielupaar kui ka külalised jäid peoga väga rahule. "Meil oligi väiksem pulm, kus osalesid perekond ja lähedasemad sõbrad. Mingit suurt, 200 inimesega pulma meil plaanis ei olnudki," sõnas Grete.

Päev oli pruutpaari jaoks täis erilisi külalisi ja üllatusi, ning Ergo võttis korraldamise suurel määral enda kanda. "Kuna Ergo soovis pidu osaliselt ise korraldada, ootasid mind päeva ja õhtu jooksul igasugused erinevad üllatused," rõõmustas Grete.

Pulma korraldamine läks paari arvates edukalt ning asjade otsustamisel oldi üksmeelel. "Ma tean, et hästi palju räägitakse, et tekib mingi pulmaeelne paanika, aga meil omavahel ei olnud seda üldse! Võtsime pulmapäeva hästi easy’lt (lihtsalt – ingl.k)," rääkis pruut. "Ainult enne paaripanija ette astumist tuli mõlemale närv sisse, aga seda juhtub ilmselt paljudel."

Ainus, mis pulmapäeval pisut ette muret tekitas, oli ilm, aga ka sellega läks õnneks imeliselt hästi. "Oli väga soe ja mõnus päev. Tegelikult läks kõik täpselt nii, nagu planeerisime ja võib-olla isegi paremini."

Kuupäeva valikul oli Grete ebausklik ja arvestas nii nädalapäeva kui ka kuu faasidega, kuid kindlat tähendust valitud kuupäeval siiski ei olnud. "26. juuni on ilus kuupäev. Ma ei tahtnud, et pulmapäev oleks teisipäev, sest tean, et mõnede uskumuste kohaselt pole teisipäev hea päev abiellumiseks," sõnas ta. "Ka neljapäev ei olevat abiellumiseks kõige parem päev. Natuke vaatasin ka kuu faase – et kindlasti poleks sel ajal kahanev Kuu," jutustas Grete.

Pulmareisi ei ole Grete ja Ergo veel planeerinud ja nad leiavad, et praegu pole veel mõistlik reisile minna. "Lükkame suurema pulmareisi praegu kuhugi tulevikku," ütles Grete.

Grete ja Ergo suhe sai avalikkusele teatavaks 2017. aastal, kui Grete läks lahku oma toonasest politseinikust kallimast ning sotsiaalmeedias võis näha Gretest ja Ergost ühiseid pilte. Siis kumbki suhet veel ei kinnitanud. Paarike armus tööpostil ehk sarja „Padjaklubi“ võtteplatsil – Grete lööb sarjas kaasa näitlejana, Ergo on aga selle produtsent.

2018. aastal rääkis Ergo raadiosaates "Owe Peterselli Show", et romantiliseks läks nende suhe ajapikku. "Olime sunnitud suhtlema. Mina kui produtsent ja tema kui näitleja. Ikka aeg-ajalt oli kokkupuuteid. Meil kummalgi ei olnud mõttes seda, kas siin võiks midagi enamat tulla, aga mingi hetk see murre tuli," rääkis Ergo.

"Lihtsalt oli õige aeg ja õige koht," lisas Grete.

Ergo rääkis saates, et alateadvuses oli tal kindlasti mõte, et Grete ei pööraks võib-olla temasugusele tähelepanu. "Teisalt mulle tundus, et äkki on liiga palju avalikku tähelepanu. Kui ma Gretet lähemalt tundma õppisin, sai selgeks, et ta on hoopis teistsugune kui see, mida meedias välja näitab. Ta oskab ennast väga hästi viia mingisugusesse rolli ja mulle tundub, et see Grete Klein, keda mina teadsin meedia vahendusel, ei sümpatiseerinud mulle mingil moel," paljastas Ergo.

2018. aasta oktoobris avaldas paarike, et peagi on nende perre oodata ka beebit – Grete avaldas Instagramis pildi, kus hoiab hellalt beebikõhtu, juures tekst: "Kaks südant ühel pildil". Sama aasta jõuluõhtul palus Ergo Grete kätt. Tütar Saara sündis paari perre mullu 13. märtsil.

Aastavahetusel jõudis ETV ekraanile lühisari "Nõnda ka maa peal", mis oli Grete ja Ergo ühisprojekt – Grete näitles seal ja Ergo oli produtsent. Grete kanda oli ka sarjas ema roll, kuid naine otsustas, et tema ja Ergo tütar Saara veel ekraanile ei tule. "Laps on üheksakuune, ma natuke hoian teda veel kaamera taga," sõnas ta. Klein tõdes, et kuna on nüüd ise ema, oskab ta ka paremini ema rolli mängida. "Sul tekib mingisugune tunne, mida enne ei olnud, kui sa ei ole seda kogenud."