Sergei Hruštšov esitles 2010. aastal Moskvas raamatutriloogiat, mis ta oli oma kuulsast isast kirjutanud. Foto: ITAR-TASS/Scanpix
Inimesed
26. juuni 2020, 11:12

Nikita Hruštšovi poeg tegi USAs eluga lõpparve

USAs suri 84 aasta vanuses omaaegse Nõukogude Liidu liidri Nikita Hruštšovi poeg Sergei. Endine raketiinsener ja politoloog oli endale kuuli pähe lasknud.

Hruštšov suri Associated Pressi teatel oma kodus Rhode Islandil. Päästeteenistusele oli helistanud tema abikaasa Valentina. Sergei tunnistati sündmuskohal surnuks. Kuritegu ei kahtlustata. 

Raketiinsenerist Hruštšov siirdus 1991. aastal USAsse Rhode Islandile, et nimekas Browni ülikoolis külma sõja teemalisi loenguid pidada. 1999. aasta juulis said Sergeist ja tema naisest ametlikult USA kodanikud. "Tunnen end vastsündinuna. See on uue elu algus," ütles Hruštšov toona Associated Pressile.

Teises intervjuus avaldas Sergei arvamust, et 1971. aastal surnud isa Nikita  võiks tema otsust toetada. "Lõppude lõpuks pole ma ju ära karanud."

Valentina Hruštšova ütles Vene uudisteagentuurile TASS, et tema mehe matused toimuvad oktoobris Moskvas. 

Nikita Hruštšovi noorpõlveabikaasa Jefrosinia, kellega tal oli tütar ja poeg, suri 1919. aastal tüüfusesse. Teise abikaasa Ninaga oli Hruštšovil kolm last: Rada (1929-2016), Sergei ja Jelena (1937-1972).