Elton ja Renate abiellusid 14. veebruaril 1984. Foto: Pop/Scanpix
Inimesed
26. juuni 2020, 10:58

KISMA: Elton Johni eksnaine kaebas superstaari kohtusse

Elton Johni eksabikaasa Renate Blauel on kaevanud superstaari kohtusse - väga ootamatu samm naiselt, kes on aastakümneid avalikkuse eest eemale hoidnud, märgib The Guardian.

Elton John (73) tutvus saksa heliinseneri Renate Blaueliga (67) 1983. aastal oma comeback-albumi "Too Low for Zero" salvestamisel. Järgmise aasta sõbrapäeval pidasid nad Austraalias pulmi, ehkki muusikatööstuses oli juba üle kümne aasta sahistatud Eltoni homoseksuaalsusest. 1988 abielu lahutati. Hiljem tunnistas superstaar, et on gei. Oma nüüdse abikaasa David Furnishiga kasvatab ta kaht surrogaatema abil saadud poega.

The Guardiani teatel kaebas Blauel oma eksmehe eelmisel nädalal kohtusse. Nii Eltoni kui ka Renate esindajad keelduvad juhtumit kommenteerimast, kuid Briti kõmuleht The Sun oletab, et tüliõunaks võib olla Eltoni mullune elulooraamat "Mina", millega staar on kuulu järgi teeninud üle kümne miljoni euro. Võimalik, et eksabikaasa süüdistab Eltonit oma privaatsuse rikkumises, ehkki 1988. aasta lahutusega olevat sõlmitud vaikimislepe. 

Renatet mainiti raamatus märkimisväärselt vähe. Elton kirjeldab, millist piina lahutus temas tekitas - ta armastas Renatet ja naine teda. Ometi murdis ta Renate südame, sest ei suutnud enam heteromehe fassaadi säilitada. Nad kohtusid pärast lahutust vaid korra. Hiljem, kui Elton oli Davidiga pere rajanud, tahtnuks ta, et Renate tema lastega kohtuks. "Tahtsin, et ta kuuluks kuidagiviisi meie ellu ja meie tema omasse. Kuid ta ei tahtnud ja ma ei käinud peale. Pean tema tundeid austama."