Elina Nechayeva jõudis 2018. aastal Lissaboni Eurovisionil palaga "La Forza" finaali ja saavutas auväärse kaheksanda koha. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
29. juuni 2020, 09:32

Elina Nechayeva mängis Eurovisioni-komöödias iseennast: kogu kogemus oli erakordne! (1)

Reedel, 26. juunil jõudis Netflixi eetrisse ammuoodatud komöödia "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga", kus Hollywoodi staar Will Ferrell mängib Islandi eurolauljat. Muusikalises loos saab näha ka Eesti 2018. aasta eurolaulikut Elina Nechayevat. 

Elinat näeb allolevas videos alates 2.30 minutist:

"Loomulikult tekitas minus pakkumine osaleda Hollywoodi filmis selliste staaridega suurt elevust ja rõõmu! See kogemus jääb mul pikaks ajaks hinge," räägib Elina Nechayeva elevusega. 

Ferrell ja Rachel McAdams kehastavad filmis algajaid muusikuid Larsi ja Sigritit, kellele antakse erakordne võimalus esindada oma kodumaad maailma suurimal lauluvõistlusel. Elina roll oli kehastada aga iseennast. "Minu roll oli väga lihtne ning polnud suur. Ma pidin mängima ennast ja laulma," jutustab ta.

Hollywoodi filmi võtetel osalemine jättis Eesti eurolaulikule erilised tunded. "Kogu kogemus oli erakordne! Filmivõtetel oli tiim ääretult professionaalne, suhtuti lugupidamisega ja väga positiivselt. Võtteplatsil olla oli puhas nauding."

Filmis löövad kaasa staarid Demi Lovato ja Pierce Brosnan. Kuid lisaks esineb filmis efektse laulupopurriiga rida Eurovisioni tähti – kümme endist osalejat, nende seas võitjad Alexander Rybak, Loreen, Conchita Wurst, Jamala ja Netta. Kaasa lööb ka ABBA, ehkki vaid arhiivikaadritena – Rootsi neliku võidukas "Waterloo" 1974. aasta lauluvõistlusel Inglismaal Brightonis on filmi alguspunkt.

"Artistide vastuvõtt oli fantastiline ning ma olin väga õnnelik, et sain tutvuda ja suhelda suurepäraste näitlejate ja Eurovisioni legendidega. Võtted toimusid maagilises lossis Londoni lähistel, ning ma olin šokeeritud kogu ettevõtmise mastaabist," räägib Elina. 

Elina tutvus filmi produtsendiga juba kaks aastat tagasi. "Tutvusime Will Ferrelliga 2018. aasta Eurovisionil, kuid siis filmis osalemisest juttu polnud. Pakkumine tuli 2019. aasta suvel," ütleb ta.