Mel Gibson Foto: AP/Scanpix
Inimesed
24. juuni 2020, 10:37

Mel Gibson sai antisemitismisüüdistuste tõttu Netflixist sule sappa

Netflix reeageeris välgukiirusel Mel Gibsonit tabanud uutele antisemitismisüüdistustele ning vallandas ta "Kanade mässu" kauaoodatud järjest. Näitlejanna Winona Ryder oli pühapäeval rääkinud, kui inetult Gibson teda aastaid tagasi kõnetas.

Ryder (48) meenutas Sunday Timesi intervjuus, kuidas ta oli 1995. aastal koos hea sõbraga peol olnud. Gibson (64) suitsetanud sigarit. Jutuks tulnud midagi juudiusuga seotut. Seepeale öelnud "Mad Maxi" täht: "Ega sina ometi ahjust plehku ei pannud?" See olnud ilmselge viide natsilaagrites hukkunud juudi vangidele. 

Ryderi sõnul olevat Gibson samal peol solvanud ka tema sõpra, kes on gei. "Oota, kas ma saan nüüd aidsi?" olnud Meli repliik. Winona lisas, et hiljem püüdis Gibson oma solvavate sõnade eest vabandust paluda. Ometi väidavad Gibsoni esindajad, et Ryder valetab. "Ta valetas sellest juba üle kümne aasta tagasi ajakirjandusega rääkides, ja valetab ka praegu. Ta valetab ka, väites, et Mel püüdis temalt toona vabandust paluda," vahendab New York Post Gibsoni esindajate sõnu. 

2006. aastal sai Gibsonist Hollywoodis paaria, kui ta kostitas antisemitistliku tiraadiga politseinikku, kes oli ta purjuspäi roolist tabanud ning ei lubanud tal joomasena koju sõita. "Kuradi juudid ... juudid on süüdi kõigis maailma sõdades. Kas sina oled ka juut?" nõudnud Gibson.

Tagatipuks jõudsid 2010. aastal avalikkuse ette salvestused, mille oli teinud Gibsoni endine sõbratar Oksana Grigorjeva ning kus superstaar ilmutas nii naistepõlgust kui ka rassismi. "Kui mingi negrade kamp su ära vägistad, oled ise süüdi," kuulutas Mel venelannale.

New York Post märgib, et viimasel ajal oli Mel hakanud Hollywoodis esile kerkima - ent Ryderi meenutused määrivad tema renomeed uuesti.