Duriani lehk on legendaarne, aga maitse olevat oivaline.Foto: Edgar Su / Reuters / Scanpix
Maailm
23. juuni 2020, 21:48

TERRORIHIRM SAKSAMAAL: tosin postiljoni vajasid haisva puuvilja pärast arstiabi

Baierimaa politseijõud reageerisid möödunud nädalal suurte jõududega Schweinfurti linna postkontorist tehtud väljakutsele. Kuigi algselt kahtlustati postiasutuses terrorirünnakut, oli tegelikult lihtsalt üks elanik endale koju veidi maiustamist saatnud.

Pärast seda, kui ametijõududeni jõudis teade kahtlaselt lõhnavast pakist, piirasid postkontori sisse bioterrorismi kahtlustavad kohalikud politseijõud, tuletõrjujad ja teised kiirreageerijad. Kokku osutati esmaabi tosinale iivelduse käes kannatanud postitöötajale ja majast evakueeriti teine tosin. Alles siis asuti paki uurimise kallale.

Sealt väljusid neli duriani – Kagu-Aasiast pärit puuvilja, mis on kuulsad oma taevaliku maitse, kuid põrguliku lõhna poolest. Üks Schweinfurti 50aastane elanik oli Nürnbergis sõbral külas käies ostetud delikatessviljad otsustanud endale koju saata, kirjutab CNN.

Lool oli õnnelik lõpp: 12 iivelduse üle kurtnud postitöötajat said kuue kohale tulnud kiirabibrigaadi käest turgutust ja ka puuviljad jõudsid lõpuks kenasti oma omanikuni.

Durianid on oma erakordse aroomiga varemgi politsei tähelepanu vajanud. 2019. aastal suleti Austraalia Canberra ülikooli raamatukogu, et üles leida gaasileke, mis tegelikult osutuks durianihaisuks. Aasta varem ei saanud õhku tõusta üks Indoneesia reisilennuk, sest selle pagasiruumis olnud durianide lehk jõudis välja reisijate salongi ning muutis seal olemise talumatuks.