Robert Pattinson "Teneti" võtetel Tallinnas.Foto: Robin Roots
Inimesed
19. juuni 2020, 09:47

Robert Pattinson „Teneti“ võtetest Eestis: „Arvasin, et ma ei pea autot juhtima, aga pidin, ja palju!"

Juuli lõpus esilinastuva "Teneti" täht Robert Pattinson räägib ajakirja Entertainment Weekly kaaneloos, kuidas tema ja ta kolleegid mullu suvel seitse nädalat Eestis filmi tegid.

34aastane endine "Videviku" täht oli arvanud, et ta ei pea Christopher Nolani põnevikus üldse autot juhtima. "Aga lõpuks juhtisin hästi palju." Pattinsoni sõnul tehti talle selleks vaid ühepäevane väljaõpe. Tagaajamisstseeni filmimine olnud eriti närvesööv. "Mäletan üht kohta, kus mina ja John David [Washington] oleme BMWs, mille kapoti külge on kinnitatud IMAXi kaamera, nii et põhimõtteliselt pole läbi esiklaasi midagi näha. Ja kui veidikenegi vasakule või paremale keerad, riivab kinnitus teed, ja see on natuke hirmus." Samas kinnitab Pattinson, et lahe oli teha trikke, mida tavaliselt teevad vaid eksperdid.

Nolan lisas omapoolses kommentaaris, et Pattinson on liiga tagasihoidlik ja samas ninakas. "See nõndanimetatud päevane väljaõpe oli tegelikult meie trikitiimi korraldatud päevane võimete kontroll. Nad leidsid, et Robert on võrratu autojuht, kes on enam kui võimaline turvaliselt kõik vajalikud võtted ära tegema, millest ükski, olgu märgitud, polnud nii keerukas kui paralleelparkimine."