nubluFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
18. juuni 2020, 17:00

Lõpuks! Räppar nublu patendib oma artistinime kaubamärgina

Räppar nublu võttis asja käsile ja kavatseb oma artistinime ja logo patentida.

Nublu esitas 1. juunil Eesti Patendiametile kaks avaldust, soovides ära registreerida nii oma logo kui ka "nublu" kaubamärgi. Mõlemad taotlused puudutavad kauba ja teenuse klasse numbritega 25, 30 ja 41. Klassi 25 alla kuuluvad rõivaesemed ja jalanõud, klass 41 on seotud aga diskoriteenustega, produtseerimisega, etenduste lavastamisega jms. Samuti tahab nublu oma kaubamärgi registreerida klassis 30, mis on seotud jäätistega.

2018. aasta septembris ilmnes, et turvafirma AS G4S soovib Eesti "Nublu" kaubamärki patentida. 

Rannap sõnas toona Vikerraadios, et G4S pöördus tema poole ning nad ostsid "Nublu" kasutamisõiguse. "Olin kohe nõus, sest nende idee, et Nublu oleks seotud suitsu- ja vingugaasianduritega, sobib kõigiti Nublu kuvandiga. Nublu on raamatus ju oma loomuselt ja tegevuselt tuletõrjele ja taolistele hädaohtudele tähelepanu juhtinud."

Küll aga sõnas kirjanik, et räppar nublust ta aru ei saa. "Minu meelest see ei käi kuidagi kokku. Ma olen isegi pisut solvunud, et see noor härra minuga ühendust võtnud ei ole ja hakkas lihtsalt ennast Nubluks nimetama," oli Rannap õnnetu, et noormees väikeselt koerakeselt nime ära võttis.