Tanel PadarFoto: Andrei Ozdoba
Inimesed
16. juuni 2020, 16:19

FOTOD | Tanel Padar sai bakalaureusediplomi: cum laude’st jäi napilt puudu

Muusik Tanel Padar lõpetas teisipäeval Estonian Business Schooli bakalaureuseõppe. "Teie ees on tänasest ametlikult kõrgharitud mees!" rõõmustab ta sotsiaalmeedias.

"Cum laude'st jäi napilt puudu aga see-eest jõudsin ülikooli ajal veelgi suuremate saavutusega hakkama saada. Minu suurim tugi. Lisaks tänan kõiki inimesi, kes sellel teel toeks olid ning kogu @estonianbusinessschool perekonda. Pilt tänasest ning kahe aasta tagusest, mil Lauren diplomi sai ja pere veel kaheliikmeline oli," kirjutab ta Instagramis, kus jagab toredat perepilti. 

Tanel Padar lõpetas keskkooli 2015. aastal. "Ma võtsin aega, et kooli tagasi minna, ja mul olid hirmud – äkki ma olen liiga vana ja äkki ei saa hakkama. Kui ma siis hakkama ei saanud, siis kuidas ma nüüd peaksin. Samas nagu kripeldas ka ja kihk õppida oli olemas.

Ma sain aru, et selleks, et edasi õppida midagi huvitavat ja midagi, mis mind paelub, on vaja see ebameeldiv etapp läbida ehk gümnaasium on vaja lõpetada," rääkis Tanel 2017. aastal haridus- ja teadusministeeriumi ning ETKA Andras korraldatud üritusel, kus tutvustati täiskasvanuhariduse teavituskampaaniat.

Tanelil oli 10. klassist tegemata jäänud vaid paar ainet, mis lubati tal eraldi ära teha. Siiski jagas ta ülejäänud kaks klassi kolme aasta peale ära. "Õpetajad olid väga toredad ja kurje teismelisi ka ei kohanud. Kiusamist tuli ka ette, aga ainult sotsiaalmeedias – noh, vanamees, tuled homme ka kooli?

Enda klassis olin ma kõige vanem, aga õnneks sisenes klassi õpetaja, kes oli minust vanem. Kuigi mulle tundus, et mõned õpetajad olid minust nooremadki. Ei hakanud seda küll järele uurima," muigas Tanel. 

Sellel, miks Tanelil jäi gümnaasiumi lõpetamise ja Estonian Business Schooli astumise vahele aastane paus, on väga lihtne põhjus – ta ei suutnud valida.

"Ma teadsin, et ükskõik, mida ma ka õppima ei läheks, peab see olema miski, millega mul pole varem kokkupuudet olnud. Ehk minna tundmatus kohas vette, laiendada silmaringi." Tanel läks EBSi õppima tehnoloogiaettevõtlust.

"Mulle öeldi kohe esimesel kohtumisel, et meil on ka loomeettevõtluse eriala, kas ma seda ei taha proovida, mille peale ma ütlesin, et okei siis. Nädal hiljem läksin tehnoloogiasse üle. Endale meeldib öelda – tehnoloogia on tulevikumuusika."

Kool õpetas talle palju, aga mitte ainult teadmisi, vaid ka muid asju: "Õppimine on pannud aju uuesti tööle – ma suudan keskenduda, tunnen, et olen muusikakirjutajana parem ja ka üldiselt on elu kvaliteetsem."