I Land SoundFoto: Indrek Kasesalu
Üritused
16. juuni 2020, 16:18

I Land Soundi tegijad soovivad festivali korraldada kahel järjestikusel nädalavahetusel

Muusikafestival I Land Sound teatab sotsiaalmeedias, et kuna piisavalt palju inimesi pole oma piletit tagasi müünud, on neil praegu festivalile tulemas rohkem kui 1000 külalist. Nüüd on plaani võetud korraldada üritus kahel järjestikusel nädalavahetusel.

"Olgugi, et tänavune festival toimub vähendatud kujul, pole unistus Illiku maagilisest päikesepaistest kadunud, vaid hoopistükis suurenenud.
Paljud meie head söbrad on jäänud värava taha, seltskonnad jäänud söpradeta ja telgid ilma kaaslasteta - see on loomulikult kurb ja möistame teie pahameelt," kirjutasid festivali korraldajad eelmisel nädalal Facebookis.

"Nädala jooksul ei tagastanud piisav arv külalisi oma pileteid ning praeguseks hetkeks pole me saavutanud valitsuse kehtestatud külaliste piirarvu. Oleme tänaseks välja möelnud lahenduse, kuidas köik I Land Sound külalised saaksid festivalist osa," teatasid nad.

"Kõik detailid on kinnitamisel valla juhtorganisatsioonidega, millele saame lõpliku vastuse peale vallavalitsuse istungit tuleval teisipäeval, 16. juunil,"  kirjutasid nad.

Esmaspäeval pakkusidki festivali korraldajad vallale välja lahenduse korraldada festival kahel järjestikusel nädalavahetusel.

Saaremaa valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär kinnitas ERRi kultuuriportaalile, et Piidivabrik MTÜ esitas esmaspäeval avaliku ürituse loa taotluse festivali korraldamiseks vahemikus 16. juuli kuni 19. juuli nimega I Land Sound 2020 ning 23. juuli kuni 26. juuli nimega I Land Sound 2020 2.0, mõlemal nädalavahetusel 1000 osalejaga.

Saaremaa vallavalitsuse kommunikatsiooninõunik Valmar Kass ütles, et nad on kaasanud otsustusprotsessi teiste hulgas ka terviseameti ning kaaluvad erinevaid asjaolusid põhjalikult. Põlluäär sõnab ERRi kultuuriportaalile, et teevad lõpliku otsuse festivali toimumise kohta ilmselt juuni lõpuks.