EHE JA HINGESTATUD: „Läksime mõisasse kohale, mulle pandi muusika peale ja siis ma tantsisin, mis mul pähe tuli,“ meenutab Ülle Toming.Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
15. juuni 2020, 06:00

Kahekordselt pärjatud lühifilmi „Snowflake“ idee autor Marek Sadam kinnitab, et ilma Ülleta poleks linateost sündinud

Ülle Toming: tunnen end tantsus kindlana vaatamata sellele, et olen 64aastane

„Mareki idee tundus huvitav ja kõigepealt lasin endale selle laulu saata, mille ta oli inglise keeles toredasti sisse laulnud,“ meenutab tantsijanna ja tantsupedagoog Ülle Toming, kellele muusik Marek Sadam pakkus pearolli vastse laulu „Snowflake“ muusikavideos. Ülle andis Marekile jah-vastuse, kuid seda ei osanud kumbki arvata, et video kasvab lühifilmiks, mis toob Los Angelese Fine Arts Film Festivalilt nii parima filmimuusika kui ka parima kinematograafia preemiad. 

Mareki esialgne plaan oli lihtne. Muusikavideo, mille koreograaf, tantsija ja näitleja on Ülle Toming. Peale Ülle sai kampa kutsutud ka režissöör Rauno Vahtre. „Meil ei olnud ambitsiooni filmi teha, tegime lihtsalt oma veidrat asja,“ muheleb Marek ja lisab, et tema asi oli lugu välja mõelda ja omavahel haakuvad inimesed kokku viia. Kõik toimis: Mareki sõnul oli „Snowflake'i“ inimestega lihtne tööd teha, sest seltskond klappis ideaalselt. 

Edasi lugemiseks: