"Hitikaart" portreteeris nublu ja Gameboy Tetrise "Für Oksanat".Foto: TV3 / Pressimaterjal
Tele
12. juuni 2020, 12:47

ÜLEVAADE SUVESAADETEST | Katrin Lust teeb suvel võsapetsilikku maalähedast saadet

Telekanalid on asunud suvisesse rütmi ning pakuvad publikule karantiinijärgset kerget meelelahutust. Õhtuleht uuris, mis vaatajat täpsemalt ees ootab.

“Suvine Duubel”, argipäeviti 19.30, TV3

Saade on argiõhtune suvesündmuste kokkuvõtja. “Suvisel Duublil” on viis saatejuhti - Liis Lusmägi, Taavi Libe, Jürgen Pärnsalu, Tuuli-Ann Freienthal ja Erkki Sarapuu.

"Suvise Duubli" tiim. Foto: TV3 / Pressimaterjal

Erkki Sarapuu, kes varem juhtinud saadet “Võimalik vaid Venemaal” räägib Õhtulehele, mis see suveduubel täpsemalt on. “Tavalise “Duubli” ja suvesaate erinevus on see, et suvesaates me sõidame suvebussiga ringi ja üritame jõuda kohale sinna, kus on elu, kus on inimesed - kus on vahva!” ütleb Sarapuu. “Lisaks vaatajaga sõbraks saanud saatejuhtidele on meil kaks lisasaatejuhti - äsja debüüdi teinud Tuuli-Ann Freienthal ja mina. Teemegi meelelahutuslikus formaadis saadet, seejuures päevakajalisi asju unustamata. “Et vaataja saaks sumedatel suveõhtutel vabamalt võtta,” ütleb Sarapuu. 

“Olgugi, et praegu piirangud on, näeme, et elu tänu viirusele täielikult seisma pole jäänud. Inimesed ikka toimetavad. Teemegi üleskutse, et inimesed meile julgelt põnevate asjade kohta vihjeid jagaksid, siis saame neid ka teistele kaasmaalastele tutvustada!” ütleb saatejuht.

“Teeme ka kuulsustega erinevaid väljakutseid. Oleme otsa lahti teinud - Kalev Kruusiga võtame mõõtu, kumb on parem kalamees,” toob Sarapuu näiteks. “Toredaid üllatusi on veel plaanis!” 

“Hitikaart”, reedeti 19.30, TV3

Koos “Suvise Duubliga” käib reedeti Taavi Libe juhitav “Hitikaart”. Libe ütleb värske saate kohta järgmist: “Saade on selline, et iga saate puhul on käivitav tegur või algidee - mingisugune laul, kus on mainitud mingit Eesti kohta või mis räägib Eesti kohast. Ja sealt hakkab lugu hargnema. Ma katsun minna koha peale ja uurida autoritelt, kuidas lugu sündis ja kuidas ta on eesti kultuuriruumi sobitunud ja seda mõjutanud. Lood on suvehitid ja artistid suured tegijad. Igas saates käsitletakse ühte laulu, millest omakorda mitu lugu edasi hargneb.”

"Hitikaart" portreteeris nublu ja Gameboy Tetrise "Für Oksanat". Foto: TV3 / Pressimaterjal

Esimeses saates võeti ette nublu ja Gameboy Tetrise megahitt “Für Oksana”. Järgmine saatekülaline on Ivo Linna.

“Suve ÕHTU”, Neljapäeviti 20.00, Kanal 2

Kanal 2 meelelahutusliku saatesarja “Õhtu!” meeskond toob suvel Kanal 2 ekraanile uue lustaka saatesarja “Suve ÕHTU”, kus armastatud saatejuhid Jüri Butšakov, Robert Rool ja Piret Laos endale omases mahlakas võtmes televaatajaid suvisemas õhkkonnas ja olukordades rõõmustavad.

"Suve ÕHTU" meeskond Foto: Dmitri Kotjuh

Saatejuht Jüri Butšakov tunneb suurt rõõmu, et saab jälle teha tunniajast saadet. “Saame rohkem lõbutseda!” ütleb ta. Butšakovi sõnul jõuab saade ekraanile viiel neljapäeval. “Meie eesmärk on lihtne - kuna oleme teinud mitusada saadet erinevates stuudiotes, siis nüüd tahtsime näha ja tunda seda, mis tunne on teha saadet värskes õhus keset ilusaid Eestimaa paikasid.”

Praeguseks on võttegrupp külastanud saatejuht Roberti kodulinna Paidet, järgmisel nädalal minnakse Haapsallu. “Ja siis läheme Pireti kodulinna Otepääle, pärast seda käime Pärnus ja lõpetame minu kodulinnas Tartus,” räägib Jüri. “Eesmärk on kokku kutsuda kohalikud inimesed, kes räägivad meile enda lapsepõlvest ja meie oma kodulinnades vastame oma meenutustega. Mõnus, tore, suvine ja äärmiselt positiivne saade, mis näitab, mis Eesti erinevates paikades parasjagu toimumas on - mis näoga inimesed pärast karantiiniaega on!” naerab Jüri. “Ja kindlasti tutvustame ka seda, mida erinevates sihtkohtades suvel teha saab.”

"Suve ÕHTU" meeskond Foto: Jake Farra

Juuli

Uusi saateid tuleb juurde ka juulikuus. Kanal 2 ekraanile jõuab kodumaine reisisaade "Elamusi täis Eesti".

“Elamusi täis Eesti” jätkab pärast edukat esimest teise hooajaga. Saatejuht Jaanus Koort ütleb iseloomustuseks, et ekraanile jõuavad kõik need toredad, huvitavad ja seiklusrikkad kohad, mis Eestimaal on - väikesaared, suuremad saared, linnused, muuseumid, seiklus-, vee- ja looduspargid ning sinna juurde kuuluvad safarid ja muud adrenaliinitõstvad kohad. “Need saab sel aastal uuesti ette võetud. Tulemas on ka uusi kohti - Eestis on neid kõvasti rohkem, kui ühe hooaja sisse mahuks!”

"Elamusi täis Eesti" saatejuht Jaanus Koort Foto: Kanal 2 / Pressimaterjal

Jaanus ütleb, et hoolimata Eesti väiksusest tuleb iganädalaselt ringi sõites spidomeetrile kilometraaži korralikult juurde. “Võttepäevad kipuvad teinekord isegi 15tunnised olema ja emotsioon eelmisest aastast on veel jätkuvalt nii positiivne, et ma ei jõua esimest võttepäeva ära oodata!” ütleb ta.

Juulis alustab ka Katrin Lusti juhitav “Lustlik Eestimaa”.

“Reisin mööda Eestit ringi, kohtun huvitavate ja lahedate inimestega,” iseloomustab Katrin. Kui “Kuuuurijas” on tõsised teemad, siis suvel tahaks teha midagi sellist, et inimene vaatab saadet ja jalg hakkab tatsuma ning naer tuleb peale.”

“See saade on rõõmus, humoorikas, eestimaine, maalähedane ja võib-olla isegi pisut võsapetsilik. Koroonaaeg oli nii masendav ja arvan, et eestlastele on vaja suvel pakkuda midagi lõbusat,” kirjeldab Lust. “Teemasid valin selle järgi, mis just endale kõige rohkem rõõmu pakub ja silma särama paneb,” sõnab ta. 

Katrin Lust Foto: Eero Vabamägi

Saates külastab Katrin erinevaid Eesti paiku ja uurib, mis elu elatakse just väiksemates kohtades ning kuidas seal suve nauditakse. “Suur osa inimestest lähevad suvel maale puhkama ja minu meelest see õige Eesti elu käibki suurtest linnadest väljaspool. Ja ega suvel ei tahaks ju mööda linnasid ringi käia, hea meelega läheks maale ja vaataks, mis seal tehakse,” kirjeldab Lust. “Paika olen pannud kaks saart, Ruhnu ja Saaremaa. Järgmine nädalavahetus olen Rõngu kandis ja Lõuna-Eestis on paar kohta Põlva ja Valga lähedal, kuhu tahame jõuda. Võib-olla tuleb veel kohti, aga lasen kõigel täiesti vabalt kulgeda. Mõned kohad ootavad, aga kui on toredad kohtumised, siis tuleb minna ja nautida inimesi ja seltskonda.” 

Katrin loodab, et inimesed tunnevad ennast vabalt ja saab nalja. “Ma loodan, et kõik läheb hästi ja inimestel on hea tuju. Praegu tundub, et koroona hakkab läbi saama ja kõik on kuidagi positiivsemad. Just seda osa tahakski saates näidata.”