Jessica Mulroney 2018. aasta mais Meghani ja prints Harry laulatuselt lahkumas. Foto: Chris Jackson/Scanpix
Inimesed
12. juuni 2020, 10:13

Meghani südamesõbranna ähvardas mustanahalist blogijat ja jäi telesarjast ilma

Hertsoginna Meghani südamesõbrannana tuntud Kanada tippstilist Jessica Mulroney on paraja supi sees: tumedanahaline elustiiliblogija süüdistas teda rassistliku maiguga käitumises ning skandaali tõttu jäi Mulroney oma telesarjast ilma.

Kanada elustiiliblogija, endine sportlane Sasha Exeter paljastas Instagramis avaldatud 12 minuti pikkuses videos, et tema ja Mulroney on kulisside taga vägikaigast vedanud. Exeter tituleeris juhtunu "Amy Cooperi kogemuseks" - valgenahalise naise järgi, kes kutsus mustanahalisele linnuvaatlejale New Yorgi pargis politsei, kuna too oli palunud tal oma koer rihma otsa panna.

 
 
 
View this post on Instagram

I’ve been silent. Not anymore!⁣ ⁣ I’m used to being so transparent on this platform. I think it’s the main reason why most of you follow me. Today, I’m opening up about something that has been haunting me for the last week. I have felt like a complete fraud fighting for racial equality and using my voice openly here, while letting a white woman silence mine behind closed doors. In sharing this very personal story, I know that I am risking a lot. Opening myself up to criticism, bullying and potential ramifications with my job in this space. However, I must speak my truth. Enough is enough. Hopefully my voice will be heard by many and help change things for the next generation and for my daughter Maxwell... because I will be dammed if my child ever has to deal with this level of ignorance.

A post shared by SoSasha (@sashaexeter) on

Paljude teiste sotsiaalmeediatähtede kombel kutsus Exeter eelmisel nädalal  suunamudijaid üles võtma sõna liikumise Black Lives Matter toetuseks. Mulroney - keda ajakiri Harper's Bazaar on nimetanud Kanada moekunsti haldjast ristiemaks ning kes on abielus Kanada ekspeaministri Brian Mulroney poja Beniga - olevat selle peale solvunud. "Järgnes rida väga problemaatilisi tegevusi ja tempe, mis lõppesid sellega, et ta [Mulroney] saatis mulle eelmisel kolmapäeval kirjaliku ähvarduse."

Sasha ütleb, et ei taha Jessicat rassistiks nimetada. "Aga ta on väga teadlik oma rikkusest, võimutunnetusest ja privilegeeritusest, mis tal tänu oma nahavärvile on. Ja see, mu sõbrad, andis talle hetkega enesekindlust kirjalikul kujul minu elatise kallale kippuda." Mulroney ähvardus olnud klassikaline näide privilegeeritud valgenahalise käitumisest.

 
 
 
View this post on Instagram

Please read my statement. It is from my heart.

A post shared by Jess Mulroney (@jessicamulroney) on

Jessica on endale juba Instagramis tuhka pähe raputanud, kuid asjatult - Kanada telekanal CTV võttis eetrist tema reality-sarja "I Do, Redo". Seriaali pidi Ameerikas näitama hakkama Netflix, kuid voogedastusfirma pole vähemalt esialgu skandaali kommenteerinud. 

Tagatipuks on Sasha lisanud: veel pärast oma patukahetsuse avaldamist saatis Jessica talle ähvarduse kohtuteed alustada. "Vaat mis juhtub, kui mõnd privilegeeritud ja rikast inimest liistule tõmbad. Ta palub oma kuvandi säilitamiseks avalikult vabandust, kuid erasuhtluses ähvardab sind kohtuasjaga, et sul suud sulgeda," vahendab Daily Mirror.