TV6-s näeb sel suvel HD-kvaliteediga "Rannavalvet"Foto: Robin Roots
Inimesed
12. juuni 2020, 09:21

GALERII | Erkki Sarapuu hulpis üle kuue tunni Punases meres: jõudsin väga palju elu üle järele mõelda

Koos Eesti surfaritega Egiptuses käinud saatejuht Erkki Sarapuu sattus olukorda, mis oleks võinud väga halvasti lõppeda. „Mind päästis tõenäoliselt see, et mul oli rendivarustus ja vaadati, et seda pole tagasi toodud,“ meenutab ta.

Sarapuu räägib, et tema suvi tuleb töine. „Seoses suvise „Duubliga“ rändame mööda Eestit ringi ja üritame olla kohal seal, kus elu on põnev ning midagi toimub. Sinna vahele üritaks ikkagi ka niisama puhata, kuigi suur rannaskäija ma ei ole. Mina päevitan kabrioletiga sõites, golfi mängides, kalal käies või koduaias askeldades. Selle ajaga, mis rannas lesimisele kulub, jõuab juba palju kasulikku ära teha.“

Üks Erkki rannaskäik oleks võinud aga eriti õnnetult lõppeda. „Käisime 2008. aastal Eesti surfaritega Egiptuses Dahabis treeninglaagris. Ühtlasi peeti seal ka Eesti meistrivõistlusi freestyle’is. Trennid toimusid ühes laguunis ja võistlused teisel pool neeme. Mina olin suhteliselt algaja ja mingil hetkel otsustasin, et surfan teisele poole ja lähen vaatan võistlusi, aga nii, kui avamerele jõudsin, oli kutu. Sain kaldale alles õhtul pimedas, kui mulle kaatriga järele tuldi. Mind päästis tõenäoliselt see, et mul oli rendivarustus ja vaadati, et seda pole tagasi toodud. Hulpisin kuus ja pool tundi kalipsos Punases meres – ütleme nii, et jõudsin väga palju elu üle järele mõelda. Sealt õppisingi, et inimene pole loodusest üle ja selliseid asju võiks teha kellegagi koos, et oleks järelevalve olemas,“ räägib ta.

Suveperioodil Sarapuul teleri vaatamiseks palju aega ei jää, nii et „Rannavalvet“, mis TV6-s jooksma hakkab, ta vaadata ei jõua. „Kui see kunagi telekas oli, üritasin seda ikka jälgida, aga nüüd tundub see veel autentsem ja originaalsem kui omal ajal, seda enam, et see on nüüd HD-s. Kindlasti on olemas inimesi, kes tahavad ülimaid detaile näha ja usun, et tänu sellele, et TV6-s on sari HD formaadis, on võimalik igal huvilisel kõik karvad Mitchi (David Hasselhofi mängitud tegelaskuju – T.J.) rinnal üle lugeda,“ muheleb ta.

Merylin Nau: keegi ei too pakkumisi kandikul ukse taha

„Rannamajast“ tuntud Merylin Nau ütleb, et kuigi ta vaatas väiksena veidi „Rannavalvet“, ei mäleta ta sisust midagi. Siiski on tal meeles kaks naist, kes sarjas kaasa lõid. „Pamela Anderson oli väga ilus ja seksikas, samuti ka Carmen Electra – nad olid mu lemmikud. Mulle on alati ilusaid naised ja üldse ilusad inimesed meeldinud, sest neid vaadates silm puhkab.“

Merylin ise on ujumas käies suhteliselt hoolas. „Olen väiksest saati vett natukene kartnud ja ma ei lähe väga sügavale. Mulle meenub, kui käisime kord veekogus, kus olid väga suured lained. Olime kaldast umbes 50 meetrit eemal ja tundsin, et lainetus viib mind rohkem mere kui kalda poole. Õnneks mu sõbranna, kes on ülihea ujuja, tuli ja tõmbas mind tagasi. Mul vedas, et ta kaasas oli,“ meenutab ta.

Naul sel suvel puhkamiseks ja ujumiseks aga väga palju aega ei jää. „Mul on väga palju projekte välja mõeldud. Kui sa midagi tahad, pead ise selleks vaeva nägema, sest keegi ei tule kandikuga sulle ukse taha. Sa pead ise kogu aeg ust kraapima,“ avaldab ta.