Uku SuvisteFoto: Erki Pärnaku
Saund
10. juuni 2020, 12:59

Uku Suviste: kindel pääs „Eesti laulu“ poolfinaali võib muuta laulu kirjutamise taktikat

Kuna Uku Suviste tänavu Eurovisionile ei pääsenud, anti talle võimalus järgmisel aastal ilma eelvooruta "Eesti laulu" poolfinaalis osaleda. Laulja ise arvab, et see võib muuta ka laulu kirjutamise taktikat.

Uku ütleb, et selleks ajaks kui Eurovision ametlikult ära jäeti, oli tema selle võimalusega juba paar nädalat arvestanud. "Eurovisioniks valmistumiseks on kaks kuud ja selleks tuleb teha investeeringuid. Meie jaoks oli tähtsaim, et saaksime selle võimalikult vara teada. Hullem oleks olnud, kui otsus oleks tulnud liiga hilja või toimumine oleks olnud ainult telesõuna ilma rahvata. Usun, et see oli parim võimalik variant. Õnneks saime selle täpselt õigel ajal teada," jutustab Suviste Raadio 2 hommikuprogrammis.

Laulja sõnul võib kindel pääs "Eesti laulu" poolfinaali muuta tema laulu kirjutamise taktikat. "Kui kirjutame lugu konkursile, on meil peas väiksed filtrid, mida paneme lähtuvalt sellest, kuidas kujutame ette, kes seda kuulab ja kuidas analüüsib. Loomulikult on see midagi, mida hea helilooja võimalikult vähe teeb, aga praegu on üks filter vähem."