Inger koos pere ja kutsikagaFoto: Erakogu
Inimesed
9. juuni 2020, 11:19

Ingeri perre tuli uus liige: ta on tõsiselt nunnu!

Ingeri pere puutus uue kutsika otsimisel kokku küll libamüüjatega, aga vaatamata tagasilöökidele liitus perega vahva valge kutsikas.

Kutsika võtmise soov oli Ingeri perel juba pikemat aega. "Kui me eelmisel aastal mõtlesime, et võiks koera võtta, siis sidusime selle mu õe pikalt kestnud sooviga saada väike kutsikas."

Inger küll koera otsimisega ei tegelenud, aga tema vanemad pidid õige koera leidmiseks mitmete inimestega suhtlema ja ka libamüüjatega kokku puutumakes lubasid raha saamisel kutsika kulleriga pereni toimetada. "Selliseid asju juhtub ja pigem on see õppetund ja tarkus meile kõigile," räägib ta. Lemmiklooma otsingud lõppesid aga edukalt ning kutsikas toodi toredatelt kasvatajatelt Lätist. Mõeldi ka varjupaiga koertele, kuid silma jäänud kutsikat ei saanud enam jätta.

Tõu valiku puhul mängis rolli Ingeri isa allergia looma karvade vastu ning Bichon Frise tõugu koer on just allergikutele mõeldud. "Meil on tegelikult kodus ka kaks kassi, seega natuke on meil ikkagi probleem," avaldab Inger.

"Ta on nagu teraapialoom."

Perre võetud kutsika nimeks sai Jasmiin. Ise kutsuvad nad teda ka eksootilisemalt Džäsmiiniks ja Džässiks. Nime valik tuli koera sugupuust, kus kõik kutsikad endale J-tähega nime said ja nii soovitati neilegi. 

Kutsikas on kahekuune ja krutskeid täis. "Ta on tõsiselt nunnu. Ta on nagu teraapialoom. Kui ta sülle võtta, siis ta justkui muudab sind rahulikuks," räägib Inger uuest kutsikast, kes on võrreldes varasemate peres olnud koertega palju pisem.

Koeratüdruk Jasmiinile meeldib koos Ingeriga jalgpalli mängida ja tulevikus plaanitakse ka koertekooli minna. Pisike koerake suhtleb juba perega ning annab haukudes märku, kui õue tahab. "Eks ta on proovinud natuke ise näidata, et tema on siin perenaine."

Ingeri peres on alati olnud palju loomi, alustades kassidest, lõpetades tšinšiljade ja deegudega. Noor muusik plaanib tulevikus endale ka koera võtta ning praegu on lemmikuks tõuks ikka Bichon Frise. "Tema haaras mu südame ja ma ei saa temast üle ega ümber. Ta on meie pere üks nunnukas," ütleb Inger.