Foto: roosauks.com
Üritused
9. juuni 2020, 09:13

Meigikunstist luuleni! Eesti kuulsused jagavad teadmisi Roosa Ukse Meistriklassis

6. juulil alustab Roosa Ukse Meistriklass, mis pakub osalejatele võimalusi oma teadmiste, maailmapildi ja isiklike annete avardamiseks.

Meistriklassi ellukutsuja Hanna-Liina Võsa sõnul on kursuse eesmärgiks pakkuda osalejatele võimalusi oma seni peidus oleva ande avamiseks ja arendamiseks. “Mulle meeldivad erinevad inimesed ja olen saanud aru, et igas inimeses on olemas isiklik loominguline potentsiaal ning oluline on see endas üles leida ja seda väljendada, sest see teeb elu kirkamaks”, kirjeldab Võsa.

Nelja nädala jooksul keskendub Roosa Ukse Meistriklass sellele, kuidas õppida leidma väärtust juba olemasolevas. “Kuna maailm on muutumas, siis on vaja leida jätkusuutlikumaid võimalusi, mille eesmärk ei ole rohkem tarbida, vaid õppida leidma väärtust juba olemasolevas. Kas või tühjuses ja vaikuses,” selgitab Võsa.  

Juulikuu jooksul on võimalik osaleda neljas meistriklassis, mis on kõik erineva temaatikaga - luule, meik, stiil ja kultuur. Kursuse juhendajate valikul lähtus Hanna-Liina sellest, et pakkuda osalejatele erinevaid, kuid sealjuures ühise mõttemaailmaga inimeste paletti. “Mulle meeldivad eredad ja kirkad inimesed, kellel on midagi öelda ja kes suhestuvad maailmaga sarnaselt minuga. Need inimesed üllatavad mind pidevalt oma leidlikkusega ja neis kõigis on rohkem peidus kui pealtnäha paistab,” iseloomustab Võsa.

Roosa Ukse Meistriklassi juhendajad on stilist Jana Hallas, meigikunstnik Gerda Miller, vokaalartist Maria Listra ja näitleja Karl Robert Saaremäe. Kõik kursused on väga oma juhendaja nägu ning annavad osalejatele võimaluse oma andeid nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt avada. “Iga loeng lõpeb koduse ülesandega, seega kogu juulikuu jooksul käib igaühel töö enda ande arendamisel”, lisab ta.

Kursuse üks juhendaja Jana Hallas kirjeldab oma kursuse ideid: “Kuna olen disaineri ja stilistina üsna kogenud ning tuntud just omapärase lähenemise ning innovatiivsete ideede poolest, plaanin sellest lähemalt rääkida ja näidata ka konkreetseid lahendusi näiteks taaskasutuse ja ümberdisaini vallas.”

Maria Listra avab oma kultuurikursuse sünnilugu: “Tihtilugu tuletan oma õpilastele ja sõpradele meelde, et meie mõistus pole miski, mis on valmis ja paigas, vaid seda saab (ja tegelikult peabki) iga hetk ergutama, kirgastama ja ellu äratama.”

Roosa Ukse Meistriklass toimub täielikult veebis, Instagrami platvormil, mis võimaldab kursusel osaleda asukohast hoolimata. “Kursuse käigus tekivad väikesed rühmad, kus saab suhelda otse juhendajaga ja vahetult teiste osalejatega. Meistriklassist on võimalik leida endale päris uued sõbrad. Täpselt nii nagu muidu ülikoolist või loengutest,” täpsustab Võsa.  

Iga osaleja saab registreeruda endale huvipakkuvatele meistriklassidele. Võimalik on valida kas üks, kaks, kolm või kõik neli teemat. Lisainfot nelja meistriklassi kohta leiab Roosa Ukse kodulehelt.