Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar VaherFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
8. juuni 2020, 17:29

Elmar Vaher: Lihula tulistajale relvaloa andmise suhtes alusati distsiplinaarmenetlust

Politsei alustas pühapäeval distsiplinaarmenetlust Lihula tulistamises kahtlustatavale mehele relvaloa väljastamise asjaolude selgitamiseks. 

„Seadus lubab relvaloa anda inimesele, kes on kuriteo toime pannud, kuid selle karistus on kustunud. Sellele mehele määratud karistus oli loa taotlemisel kustunud. Samas on menetlejal õigus loa andmisest ikkagi keelduda, võttes arvesse inimese varasemat käitumist ja eluviisi loa taotlemisel. Relvaseaduse järgi võis politsei mehe karistatusele vaatamata loa anda, aga karistusregistri andmete kõrval pidanuks menetleja asjaolusid põhjalikumalt hindama ja loa andmisest siiski keelduma," ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher Õhtulehele. 

32-aastasele kahtlustatavale relvaloa väljastamise asjaolude selgitamiseks alustas politsei pühapäeval distsiplinaarmenetlust.

PPA kontrollib täiendavalt üle kõigi praeguste relvaomanike andmed, et tuvastada, kas esineb veel olukordi, kus kustunud karistuse tõttu on küll inimesel seadusest tulenev õigus relvaluba saada, kuid tema eluviisi või käitumise tõttu vajab loa andmine täiendavat kaalumist.