EVELIN VÕIGEMASTFoto: TAIRO LUTTER
Inimesed
8. juuni 2020, 15:23

Evelin Võigemast: armastus on universaalne tunne ja sugu ei mängi mitte mingisugust rolli

Näitleja Evelin Võigemast räägib, et armastus on universaane tunne, mis ei küsi sugu.

Evelin Võigemast võttis puhkusest viimast, sest õige pea pidi hakkama uue monotüki "Inimese hääl" kallal jõudsalt harjutama. Näitleja töö oli korraldatud sarnaselt nagu suure osa eestlaste töögi - video vahendusel. "Otsisime erinevaid kanaleid, kus on ühendus kõige parem," räägib Evelin "Vikerhommikus". Näitleja jutustab, kuidas ta lapsedki kodus ehmudes tema juurde tulid ja küsisid, mis juhtus, sest nad pole kunagi Evelini töötamas näinud.

Monoetendus räägib armastusest, üksindusest ja igatsusest teise inimese järele, mis ka koroonaviirusest tingitud piirangutega kokku sobib. "On ju palju neid, kelle jaoks see tähendas võib-olla suuremat üksindust ja see on vist kõige tugevam kokkupuutepunkt," selgitab Evelin.

Näitleja sõnab, et vaatamata naisrollile, võiks seda täiesti vabalt mängida ka meesnäiteja. "Ma arvan, et armastus on ikkagi universaalne tunne ja sugu ei mängi mitte mingisugust rolli," ütleb Võigemast. Ta lisab, et iga inimene, kes on elus armastanud, saab end etendusega samastada.

Lavastuses on tähtis roll kuuldemängul. Publik kannab etendusel kõrvaklappe, mis aitab näitlejal publikuga veel paremini suhelda. "Mikrofon annab võimaluse tulla hästi lähedale kõrva ja sosistada," ütleb Võigemast. Näitleja ootab juba päris pubikule esinemist, sest tema jaoks on publik väga oluline. Juunis Tallinna linnateatris esietenduvat tükki saab vaadata ka video vahendusel.