Alari KivisaarFoto: Rauno Vahtre
Inimesed
8. juuni 2020, 12:42

Alari Kivisaare toetajad koguvad allkirju, et raadiohääl oma tööd jätkaks

Sky Plusi hommikusaate juht Alari Kivisaar on sattunud skandaali keskmesse. Eelmisel nädalal algatati julge suuvärgi poolest tuntud raadiohääle eetrist eemaldamise kohta avalik petitsioon. Nüüd on vastukaaluks algatatud aga ka petitsioon, mis kogub allkirju selleks, et mees raadioeetris edasi töötaks.

Viimane piisk tundliku meelega raadiokuulajate karikasse langes eelmisel teisipäeval eetrisse läinud saates, kus saatejuhid Alari Kivisaar, Kristjan Hirmo ja Maris Järva kommenteerisid USA massirahutusi, mis vallandusid pärast seda, kui valgenahaline politseinik tappis mustanahalise George Floydi.

„Kas mustanahalise näol oli tegemist mingisuguse pätiga, ma ei ole süvenenud,“ küsis Kivisaar eetris. „Ilmselgelt keegi ei tahtnud kedagi ära tappa, aga ikka juhtub,“ arvas ta ja lisas: „Äkki mustad on pätimad? No ei tea, äkki mingit statistikat keegi teeb.“

Sõnakasutus ärritas paljusid sotsiaalmeediakasutajaid, kes Kivisaare öeldut rassistlikuks pidasid ja nii loodigi petitsioon, mis kogus allkirju, et saatejuht raadiost eemaldataks. Esmaspäeva pärastlõunaks on oma allkirja andnud 5600 inimest, samal ajal kui tema raadios jätkamist on oma allkirjaga toetanud 2600 inimest.