Nublu ja Gameboy TetrisFoto: Erlend Štaub
Saund
7. juuni 2020, 11:04

TV3 VIDEO | Gameboy Tetris „Für Oksanast“: nublu pakkus loo idee välja juba esimese ühise peo lõpus

„Narva oli algselt metafoor millelegi või kellelegi, kes on samaaegselt käegakatsutav ja nii kaugel. Pavel tundus väga põnev vend, kellega teemat arutama hakata. See oli 2018. aasta kevade lõpp, aga päriselt tegelema hakkasime sellega alles sügisel,“ räägib nublu loost „Für Oksana“.

Nublu tutvustas gameboy tetrisele ideed „Für Oksanast“ juba esimesel kohtumisel. „Võtsime ta autoga peale ja saime tuttavaks. Siis läksime Võsule, Põhja-Koreal on seal suvila. Hommikul ehk peo lõpus pakkus nublu välja, et võiks koos loo teha. Ütlen ausalt, et minu esimene emotsioon oli, et ma ei tea. Mul on endal kogemus, kus olid kakskeelsed laulud ja eestlased kuulasid ainult eestikeelseid salme ja venelased venekeelseid salme,“ räägib gameboy tetris ehk Pavel Botšarov „Duublis“.

Kuigi kokku saadi palju, ei jõutud iga kord loo salvestamiseni. „Pavelile meeldib viskit juua, mõnikord jõime viskit ja rääkisime elust. Enamikel kordadel me ei jõudnudki salvestamise juurde. See oli mingi määral omavahel tutvumine.“

Seda mõtet, et loost võiks saada integratsiooniprojekt, meestel peas ei olnud. „Ainus mõte oli, et see võiks meeldida nii eestlastele kui ka venelastele,“ ütleb Pavel. „Mõtlesime, et kui panna midagi vene keeles sisse, võiks see ka vene keelt rääkivad inimesi kõnetada,“ lisab nublu.