"Hommikusöök staariga" Radisson BLU SKY hotelli Lounge24s; Anu Saagim; dr Vassiljev
ÕL TV | Õhtuleht
6. juuni 2020, 21:09

Intervjuud dr Vassiljeviga loe Õhtulehest juba uuel nädalal

 

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Dr Vassiljev: nii kui tundsin, et Alzheimer hakkas ajju auke sööma, siis enam ei julgenud haigeid ravida

Minu seekordne hommikusöögi külaline on poliitik, arst ja teletohter Viktor Vassiljev. Kui Dr Vassiljevilt küsida, miks ta poliitikasse ronis, siis saab otsekohese vastuse: "Siis ronisin, kui tundsin et Alzheimeri tõbi hakkas ajju auke sööma. Siis nagu enam ei julgenud haigeid ravida. Kui oled poolearune, siis ei tohi meditsiiniga tegeleda, poliitikas võib olla. Keda see kotib. Kes seda üldse tähele paneb?"
EV 99, presidendi vastuvõtt Estonia kontserdisaalis; Viktor Vassiljev koos  Terviseameti peadirektori asetäitjana töötava kaasa Jelena Tomasovaga  Foto: Alar Truu

Viktor Vassiljev on abielus Terviseameti peadirektori asetäitjana töötava Jelena Tomasovaga, kelle viimaseks tööpäevaks riigisektoris on 14. juuni. Tomasoval kuulub ka õendusfirma TNP Konsultatsioonid. Viktoril on üks poeg esimesest ja kaks poega teisest abielust, samuti üks lapselaps.

Viktor Vassiljev on lõpetanud Tartu 4. Keskkooli ja Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna. 1978–1999 töötas ta Tallinna Mäekalda Polikliinikus arstina. Ta on olnud ka Tallinna Haabersti linnaosa vanem. 

Vassiljev kuulus Koonderakonna juhatusse ning kõneles pärast partei lagunemist 2002. aastal plaanist luua sotsiaaldemokraatlik partei: "Üldjoontes soovime sellist sotsiaaldemokraatiat nagu Rootsis. Ja loomulikult tahan, et mul oleks selles parteis oma poliitiline positsioon. Riigikogusse tahan kindlasti."

Vassiljev on Eesti Keskerakonna liige. 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel kogus ta 5582 häält ja pääses isikumandaadiga Tallinna Linnavolikokku. 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel kogus mees 4079 häält ja pääses isikumandaadiga Tallinna Linnavolikokku, kuid jätkas selle asemel tööd Riigikogus.

Ta oli aastatel 1984–1996 telesaate "Prillitoos" koosseisuväline autor. Vassiljev on ka Püha Peaingel Miikaeli Rüütliordu Eesti Suurprioraadi suurprior. Ja kes ei teaks dr Vassiljevi Tallinna TV tervisesaatet „Tervisevõti“, mis jätkus peale telekanali kinnipanemist Kanal 2s. "Nüüd saadeti mind sealt ka minema, öeldi et kuulun vanuse poolest riskirühma," naerab tervisest pakatav teletohter. 

Enne Tallinna TVd säras Vassiljev pea kümme aastat kaabeltelevisioonis STV, kus jooksis saade „Ключи к здоровью” venekeelsena, kuni keelenõuded saate tegemist takistama hakkasid. 

"Hommikusöök staariga" Radisson BLU SKY hotelli Lounge24s; dr Vassiljev Foto: Rauno Vahtre

Viktor Vassiljev on paistnud korduvalt silma värvikate sõnavõttudega

Nii pälvis ta 2015. aasta algul laialdast kriitikat Riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil "Üksikvanemate olukorrast ja vajadustest Eestis" esitatud arvamusavaldusega, mille kohaselt on naised, kelle laste isad elatisraha ei maksa, selles ise süüdi ja tuleks steriliseerida. 

2016. aasta kevadel Nõmme Raadios esinedes leidis Vassiljev, et koolivägivald on evolutsiooni seisukohalt õigustatud. "Ja laste agressiivsus peegeldab seda, olgu ta siis tänaval või olgu ta koolikiusamine, see on samasugune positiivne nähtus põhimõtteliselt – ainult et keegi sai kannatada, keegi sai peksa," paugutas ta otse. Samas intervjuus soovitas ta ka Euroopasse suunduvate pagulaste paadid koos põgenikega uputada.

Ajakirja Naised kaaneloos rääkis Vassiljev, kuidas ta lõõgastub, vaadates Ameerika märuleid, "kus pekstakse neegreid, nii et tatti, verd ja hambaid lendab". Nõmme raadiojaamas on mees esinenud ka arvamusega, et Riigikogu hoonesse, kui "riigi kõige pühamasse paika", ei tohiks lubada koeri, lapsi ja vanureid.

Dr Viktor Vassiljev ise peab enda sõnavõtte humoorikaiks ja kinnitab, et ajakirjanikud on tema värvikamad laused kontekstist lihtsalt välja kiskunud. Et üldisemas plaanis on ta soovinud rõhutada hoopis muud. Meie hommikusöögisaates püüabki mees, kõik tema kohta ajakirjanduses väidetu, alatuks laimuks tembeldada. 

Koroonaviirus, maskis riigikogu saadik Viktor Vassiljev Foto: Robin Roots

Täna Riigikogus istuv Vassiljev tunnistab, et poliitika ei huvita teda karvavõrdki

Miks ta siis Toompeal istub ja mida seal korda saadab? "Pensioniiga hakkas lähedale tulema ja ühel hetkel ma vandusin elule alla. Mõtlesin, et olen selle koha oma elutööga välja teeninud," tunnistab mees.

Vaata videointervjuud!

Pikemat intervjuud Dr Vassiljeviga loe Õhtulehest juba uuel nädalal. 

"Hommikusöök staariga" Radisson BLU SKY hotelli Lounge24s; Anu Saagim; dr Vassiljev; hotellijuht Vitali Makejev

Einestasime värvika doktoriga Radisson BLU SKY hotelli Lounge24s

Lounge 24 on avatud terrassi ja hingematvalt kauni vaatega katusekohvik Radisson BLU SKY hotelli 24. korrusel, kus on tõeliselt maitsvad road, vastupandamatud magustoidud ja oivalised kokteilid. Pilvepiiril kõrguv Lounge 24 mahutab kuni 50 külalist ning koos oma hurmava väliterrassiga on see ideaalne paik koos sõpradega lõõgastumiseks, kuid miks mitte ka sünnipäevade ja muude tähtpäevade tähistamiseks. 

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" Radisson BLU SKY hotelli Lounge24s Foto: Rauno Vahtre