REKET: Tom Olaf UrbFoto: Teet Malsroos
Inimesed
4. juuni 2020, 14:19

Reket on muusikaga tegelenud 20 aastat: esinesin juba 16aastaselt

Muusik Tom-Olaf Urb, keda tuntakse rohkem muusikunime järgi Reketina, on räpiga tegelenud juba pea 20 aastat. "Johhaidi, peaks peeglisse vaatama," ahhetab mees. Tom-Olaf räägib "Vikerhommikus", et esines juba 16aastaselt esimesel Von Krahli Open Micil.

Varajases eas riime kirjutanud räppar arvab, et kusagil peaks ehk arhiiv veel alles olema. "Üldiselt need riimivihikud katsun alles hoida, peab otsima. Ega see midagi väga sügavat ilmselt ei saanud olla," räägib Reket.

Reketi lood on kirjutatud eesti keeles. Muusiku sõnul on emakeel täis ilusaid omadussõnu ning ta lükkab ümber arvamuse, et eesti keel on kinnine ja kuiv. "Eesti keel on vapustavalt ilus keel. Epiteetidest kõiksuguste muude kirjeldussõnadeni ja tunnete jagamiseni."

Nädal tagasi ilmus räpparil uus lugu "Magad vä?", mis valmis koostöös Liis Lemsaluga. Esimest korda koos Liisiga loomingut teha on Reketi arvates veel parem kui ette võis kujutada. "Kes ei tahaks teha Liis Lemsaluga koostööd? No mina ei tea," ütleb Reket.

Lisaks räppimisele mängib ta ka kitarri ja natuke klaverit. "Nende asjadega on niimoodi, et tahaks osata, aga ei viitsi õppida," nendib ta.

Peale muusika tahaks Reket tulevikus ka televisioonimaailma sukelduda ja mõnele teleseriaalile teksti mõelda. Reket mängib ka golfi. "See on juba mõni aasta vana hobi mul."