Lea MicheleFoto: AP/Scanpix
Inimesed
4. juuni 2020, 10:15

Teinegi „Glee“ täht süüdistab Lea Michele'i inetus käitumises

Esiklast ootava Lea Michele'i ümber on puhkenud inetu skandaal - mitu telesarja "Glee" näitlejat süüdistab teda ebaviisakas ja lausa psühhoterroristlikus käitumises.

2015. aastal 11 "Glee" osas mänginud Samantha Marie Ware süüdistab Michele'i mitmesugustes traumeerivates mikroagressioonides, mis sundisid teda Hollywoodi karjääri võimalusi kahtluse alla seadma. Näiteks kuulutanud "Glee" staar kõigile, et s***b võimaluse korral Ware'i parukasse. Ware paljastas oma vimma, kui Lea võttis sõna mustanahalise George Floydi tapmise asjus.

"See polnud üksikjuhtum ja sellised asjad peavad lõppema," vahendab ajakiri People Michele'i sõnumit. 

Seepeale kirjutas Ware vihastes trükitähtedes: "Ära aja naerma! Mäletad, kui sa mu esimese teletöö täielikuks põrguks muutsid?!?! Sest mina ei unusta seda iial."

Skandaali tõttu on Lea kaotanud juba vähemalt ühe reklaamilepingu. Michele reageeris kiirelt - ta ütles oma avalduses, et ei mäleta küll Ware'i kirjeldatud juhtumit, ent palub siiski vabandust.  "Tähtis on see, et ma käitusin selgelt viisil, mis haavas teisi inimesi. Üks viimaste nädalate suuremaid õppetunde on see, et peame keskenduma kuulamisele ja teiste inimeste vaatepunkti teadasaamisele."

Veel mitu süüdistust

Kuid skandaal pole veel läbi - ka teine "Glee" näitlejanna Heather Morris ütleb, et Leaga oli ebameeldiv koos töötada. "Kuna Lea kohtles teisi inimesi nii kaua lugupidamatult, tuleb sellele tõesti tähelepanu juhtida," kirjutas seriaalis aastatel 2009-2015 mänginud Morris (33). Morris tunnistab ka enese süüd. "Seda, et lasime sel nii kaua sündida, ilma et oleksime sõnagi öelnud, on veel üks asi, mida me praegu koos kogu ühiskonnaga mõistame."

Ka Broadway näitleja Gerard Canonico, kes mängis koos Leaga lavastuses "Spring Awakening", ühineb näitlejanna kritiseerijatega. "Sa olid mulle ja teistele dublantidele töökaaslasena täielik košmaar. Sa tekitasid meis tunde, et meil pole siia asja," kirjutas Canonico Michele'i avalduse kommentaarides.  "Püüdsin aastaid sinu vastu kena olla - asjatult."

Isegi "New Yorgi tõeliste koduperenaiste" staaril Aviva Drescheril on Michele'i kohta midagi öelda: "Sa olid kord minu vastu nii kalk ja seetõttu ei üllata mind sinu käitumine. Ära kritiseeri teisi enne peeglisse vaatamata."