"Rooli võimu" uus saatejuht ja ansambel Trafficu solist Silver Laas.Foto: Aldo Luud
Inimesed
3. juuni 2020, 17:59

Trafficu laulja Silver Laas telesaaterooli keeramisest: autod on mu hobi!

Eesti vanim liiklussaade "Rooli võim" sai uue juhi! Saaterooli keerab nüüd ansambel Trafficu lauljana tuntud Silver Laas.

Silver ütleb, et sattus liiklussaate juhiks sotsiaalmeedia kaudu. "Nägin Facebookis Kairi (Rondo, kaassaatejuht - toim.) üleskutset, et "Rooli võim" otsib saatejuhti. Kairi on mu vana tuttav. Reageerisin kohe - kirjutasin talle, et prooviks küll," räägib Silver.

Silver on teatavasti ka ansambel Trafficu (inglise keeles liiklus) ninamees. Kas liiklusteemadel rööprähklemine on teadlik valik? Silver pahvatab naerma. "See ei olnud absoluutselt mu kavatsus! Kõlab väga hästi, aga seal ei ole seost," ütleb ta.

Ansamber Traffic 2020. aasta Eesti Laulu teises poolfinaalis. Foto: Erlend Štaub

"Otsustavaks sai autoteema tegelikult küll," põhjendab Silver, miks just selle saate juhiks saada soovis.

"Juba lapsepõlvest peale olen autohuviline. Alates raamatust "100 autot" kuni autokaartideni ja muuni," räägib ta. "Ma arvan, et enamikule poistest on autod lähedased. Mulle on nad kohe eriti hingelähedased." 

"Mulle väga meeldib autodega sõita ja nende kohta uurida," jätkab Silver. "See on mu hobi!" 

Ja Silverile meeldib kõik autodesse puutuv. "Ühtegi eraldi teemat ei olegi," ütleb ta. "Vaatan Vormel-1 ja tegelikult terve automaailm meeldib."

On Silver käsitöö- või poeautomees? "Ma sõidan kahjuks, jah, poeautoga," tõdeb ta. "Neid teadmisi, et ise ehitada, mul ei ole väga." 

Juhiload tegi Silver kohe, kui sai. "Natuke enne kaheksateist saamist läksin autokooli," ütleb ta.

"Nagu paljudel teistel, jäi see venima. Tegin lube kokku kuskil kolm aastat," muheleb Silver. "Viimane otsustav tõuge oli see, et sain esimese lapse, ja siis oli lube juba kähku vaja."

"Aga autoga sõitma õppisin ikka väga noorelt," räägib mees. "Kümne-üheteistaastasena sõitsin maal."

Varem on Õhtuleht kirjutanud, et nii autod kui kaamerad Silverile väga meeldivad.

Nimelt tõdes Silver märtsikuises saates "Õhtu!", et valitsuse välja kuulutatud eriolukord on ka tema teenistust mõjutanud. "Kuna kõik on väga kiiresti arenenud, polegi siin mingeid plaane teha. Järgnevad kuud on täiesti tühjad, kõik, mis pidi seal olema, on kaugemasse tulevikku lükatud või ära jäetud. Muusika on üks hullemaid valdkondi, mis praegu pihta saab, sest mitte midagi polegi teha. Kui üritusi pole, siis ei olegi."

Olgugi, et muusikuna tal praegu väga palju võimalusi raha teenida ei ole, tuli tema teele teine võimalus. "See lihtsalt läks nii. Tuli üleskutse, et "Rooli võimule" otsitakse saatejuhti ja mõtlesin, et autod mulle meeldivad ja kaamerad ka. Kokku kandideeris umbes 400 inimest," räägib Laas ja lisab, et on autode vastu huvi tundnud juba pikalt.