Mart Sander võttis võiduhundi uhkelt vastuFoto: Erakogu
Film
2. juuni 2020, 17:17

FOTO | Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil võidutsenud Mart Sander sai lõpuks auhinna kätte!

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali esimese Eesti žanrifilmide konkursi võitis Mart Sanderi film "Kõhedad muinaslood". Nüüd on festivali võiduhunt ka kenasti võitjani jõudnud.

"Kõhedad muinaslood" on lühifilmidest koosnev antoloogia, mis toob vaatajani kõhedaid lugusid minevikust ja tulevikust, armastusest ja hirmust, reaalsest ilmast ja teispoolsusest. "Filmi oli lihtne jälgida ning lood olid arusaadava sisuga, need olid originaalsed ja huvitavad. Näitlejatöö oli väga hea ning tõetruu. Filmidevahelised üleminekud jäid oma huvitava lahendusega samuti silma. Kogupilt oli põnev tervik," resümeeris HÕFF-i žürii .

Valiku tegid ühte žanrifilmide peamisesse sihtrühma, 18–19-aastaste noorte sekka kuuluvad Katarina Sits, Pia Margaret Reinberg, Rasmus Valdmann, Mattias Metsalu ja Robin Pae, kes kõik õpivad Läänemaa ühisgümnaasiumis.

"See, et meie noorte täiskasvanute põlvkond valis välja just sellise üsna aeglase filmi, kus ei ole kuigi palju action´it, vägivalda, seksi ega isegi verd, näitab, et uuel põlvkonnal on väga hea maitse," ütles Sander oma tänukõnes.