Prints AndrewFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
2. juuni 2020, 14:35

Kuningliku pere otsus: häbistatud prints Andrew’l pole tagasiteed

Elizabeth II keskmine poeg prints Andrew taandus eelmise aasta lõpul pärast skandaalset teleintervjuud avalikust elust. Daily Maili andmeil on ajutisena serveeritud samm muutunud lõplikuks: kuningliku pere otsusel pole Yorki hertsogil enam tagasiteed.

Andrew andis novembris teleintervjuu, mille eesmärk oli kummutada väited, nagu oleks ta olnud aastaid tagasi mitu korda seksuaalvahekorras 17aastase Virginia Robertsiga, USA miljardäri Jeffrey Epsteini seksiorjaga. Kuid usutlus ei täitnud eesmärki: printsi argumendid jäid kriitikute sõnul nõrgaks, lisaks ei kahetsenud ta oma sõprust skandaalse Epsteiniga, kes end mullu augustis kohtuprotsessi eel vangikongis üles poos.

Prints Andrew' skandaalid pole vaibunud. Hiljuti selgus, et pärast skandaalset intervjuud lahkunud erasekretärile Amanda Thirskile maksti ligi 400 000 eurot  hüvitist, mis tuli printsi heategevusfondist. Lisaks on prints ja tema eksnaine plindris Šveitsi soetatud suusamaja pärast: 20,2 miljonit eurot maksnud mägimaja eest on veel üleval ligi seitsmemiljoniline laen, mida ekskaasad pole suutnud tasuda. Väidetavalt on Elizabeth II nõustnud laenu kinni maksma.