John David Washington 2018. aasta mais Cannes'i festivalil, kus esilinastus tema läbilöögifilm, Spike Lee "BlacKkKlansman: Must mees klannis".Foto: Erlend Štaub
Inimesed
2. juuni 2020, 10:27

„Teneti“ täht kurnavatest võtetest: „Vahel ei suutnud ma voodistki tõusta.“

Christopher Nolani "Teneti" peaosatäitja John David Washington tunnistab meesteajakirja Esquire värskes kaaneloos, et arvukates riikides, sealhulgas Eestis vändatud film võttis ta täiesti läbi.

Pärast võtete lõppu oli Washington - Hollywoodi suurkuju Denzel Washingtoni poeg, kes tegi endale nime Spike Lee filmiga "BlacKkKlansman: Must mees klannis" (2018) - täiesti kurnatud ega suutnud enam kui kuu aega joosta.

"Oli päevi, mil ma ei suutnud voodistki tõusta," rääkis endine lootustandev Ameerika jalgpallur Esquire'ile. Washington tunnistab, et kui "Teneti" võtted olid kestnud paar nädalat, kartis ta, et ei suuda neid lõpule viia. "Aga ma ei tahtnud sellest kellelegi rääkida, sest mõtlesin: "Oh, ma olen valmis selle nimel surema." See oli nagu NFL, sest ma pidin tööst kinnihoidmiseks iga päev platsis olema, ja ma tundsingi end nagu NFLis."

Washingtoni kinnitusel on Nolani suurejooneline spionaažipõnevik eneseohverdust väärt. Tema toonane mõttekäik oli: "Kui ma isegi mõne kondi murran, ei ütle ma kellelegi midagi enne, kui film valmis."