Inimesed
Andekas komponist Lepo Sumera tundis end korteridraama tõttu igatepidi väga vaevatult ning ka tema uhkus sai riivatud

Lepo Sumera tütar Kadri-Ann: isa suri teadmisega, et ta pere jääb koduta (8)

LISA KOMMENTAAR

Kährik6. juuni 2020, 10:31
Miks peaks õigusvastaselt võõrandatud korteri omaniku järeltulija muretsema kellegi nende pärast, kes on tasuta kasutanud nende vara. Ja seda veel väga segastel asjaoludel. Mis vahet, oled sa kunstnik või lihttööline!
Nipik2. juuni 2020, 09:14
Aastal 1983 polnud loomulikult veel mingist omanikele tagastamisest juttugi ega aimugi, aga 90-ndate algul oli tagastamine juba igati loomulik teema. Ajalooline ebaõiglus pidi lahenduse saama! Seaduslikele omanikele tuli nende vara tagastada, mis oli igati loomulik ja õige seisukoht. Samas jäid hätta paljud heausksed "omanikud", kes ei teadnud lähteolukorras päris omanikest midagi - oli ju sügav veneaeg. Kõik oli "riigi" oma. Nii et küsimus oli selles, et kuidas ja mis tingimustel omand seaduslikele pärisomanikele tagastada.
Nipik2. juuni 2020, 09:23
Siin jäi ilmselt riigil paljugi tegemata ja muude tähtsate teemade seas lahendamata. Tagastamise puhul oleks ilmselt tulnud kehtestada kindel kord, piisavalt pikk üleminekuperiood ja riiklikud toetusmeetmed, et kõik osapooled saaksid rahus oma teed minna. Soovi korral oleksid võinud säilida ju ka üürisuhted - paraku ilmselt enamasti poleks see õnnestunud. See kõik on see nõuka-taak, mis veel ühes valdkonnas inimesi nörritab ja tülli ajab. Kahju!
See 'seaduslik omanik'2. juuni 2020, 09:48
...oli sageli põgenenud omaniku jõukas sugulane, kel side Eestiga puudus. Kohalik vaesunu pidi aga oma kodust loobuma. Hea seegi, et Savisaar organiseeris osadele väljatõstetavatele munitsipaalkorterid.
2. juuni 2020, 10:02
Sama jama jätkub koduteedega. EW aegsete talumaade tagasi saamisega läksid inimesed päris segaseks. Ei mäleta ühtki riidu või liikumiskeeldu sellest ajast koju pääsemiseks. Ennem olid riiud põllupiiridega, aga mitte teedega.
Mitte ainult nõuka taak2. juuni 2020, 10:02
...vaid ka REF-IRL moto, milles kõike välismaist eelistati kohalikule. Nagu alguses töötasid Reidi tee valgusfoorid, mis sadamasuunaliselt põlesid roheliselt väga pikalt hirmus, et äkki tuleb sealt mõni välismaalane !
Nipik2. juuni 2020, 16:10
Kahjuks pandi Savisaare peaministriks oleku ajal lahkunud vene ohvitseridest vabanenud korterid huugama, nii et hiljem polnud asenduspindu lihtne leida. Aga omanike pärijad on samuti seaduse silmis omanikud. Võib tõesti olla et omandi tagastamise ring oli liiga suureks aetud, kuid enamus olid siiski kas päris omanikud või otsesed pärijad.
Südamlik ja ühtlasi kibe artikkel2. juuni 2020, 01:04
Omandireformi väljamõtlejad ilmselt oletasid, et jõukaks planeeritud ühiskonnas lahenevad kõik probleemid iseenesest. Paraku kadus riigist raha ära ja kitsikuses kodanike vajadused jäid lahuldamata. Perele vastupidamist!