Jüri ButšakovFoto: Kroonika
Inimesed
29. mai 2020, 15:49

Aasta saatejuht Jüri Butšakov: ei ole mõeldav, et auhind on ainult minule

“Emotsioonid on ääretult head! Olen ülitänulik ja on väga suur au, et selline auhind minuni jõudis,” räägib Eesti meelelahutusauhindade jagamisel aasta saatejuhi tiitli pälvinud Jüri Butšakov. 

“Teiselt poolt natuke veider ka, sest nagu auhinnagalal mainisin, ei tee ma mitte midagi üksinda. See on puhas tiimitöö! Eesrindel Piret Laos, Robert Rool ja mina, aga taustal suur ja vägev tiim. Tänu neile “Õhtu” saade nii hästi välja tulebki,” sõnab Jüri. “Ilma nendeta ei oleks seda võitu mitte kunagi tulnud. Mina võtan seda kui auhinda meile kolmele ja kogu tiimile. Ei ole mõeldav, et see auhind on ainult minule, sellesse on andnud meeletu panuse nii Piret kui Robi!”

Jüri usub, et võidu tõi “Õhtu” saate värskus, originaalsus ja omanäolisus. “Teeme mõningaid asju, mida pole varem tehtud – ma usun, et see jäigi silma. Teiseks on meie selge soov pakkuda inimestele rõõmu. Ka nendel aegadel, kui ümberringi on keeruline, proovime kasvõi korra naeratuse näole tuua,” räägib ta. “Kui kaks aastat tagasi saatega alustasime, olid auhinnad viimane asi, mille peale mõtlesime. Aga on ääretult tore, et oleme kolmekesi kahe hooaja jooksul meelelahutusauhindadelt kaks tiitlit noppinud. See näitab, et oleme õigel teel ja alustasime tublilt, aga kindlasti ei tähenda, et võiksime loorberitele puhkama jääda. Need kaks auhinda annavad indu juurde veel uhkemalt edasi panna.”

Saatejuhi rolli juures meeldib Jürile enim see, et “Õhtu” tiimile on antud ainulaadne luba olla eetris täpselt need, kes nad on. “Reageerime asjadele täpselt nii, nagu reageerime, ilma mingisuguse ettekirjutuseta. Saame teha sellist saadet, nagu meile kolmele meeldib, ja seetõttu armastame oma tööd meeletult,” avaldab ta. “Teiseks meeldib mulle tohutult otse-eeter. Olen varem mitmeid aastaid teinud salvestatud saateid ja intervjuusid, aga otse-eetri võlu on imeline: pingelangus pärast saadet on selline, nagu oleks suure võistluse maha pidanud. See on väga rahuldustpakkuv ja kui meil on vahepeal väiksed pausid, kui saadet ei tee, tekib meeletu igatsus otse-eetri järgi.” 

Aasta saatejuhi kategoorias jäid teisele ja kolmandale kohale Joel Ostrat ja Katrin Lust. Jüri sõnul on mõlemad suurepärased ja teevad oma tööd imehästi. “Kui nägin Joeli esimest saadet (“Joel Ostrati suur õhtusöök” – toim.), ütlesin elukaaslasele kohe, et väga õige valik ja ta sobib sinna rolli hästi. Ma ei usu, et ükski teine mees sellist saadet nii hästi veaks kui Joel. Katrini ees müts maha, ta on ääretult ainulaadne ja omapärane ajakirjanik Eestis. Oleme temaga koos ühe saate teinud ja nägin, et ta on äärmiselt sümpaatne ja tore inimene.”