Gabrielle Union Foto: AP/Scanpix
Inimesed
30. mai 2020, 12:00

Ameerika talendisaatest lahkunud kohtunik: õhkkond oli mürgine!

Pool aastat tagasi Ameerika talendisaate kohtuniku ameti maha pannud Gabrielle Union kinnitab kuuldusi menusaate võtetel valitsenud ebameeldivast atmosfäärist.

USA näitleja ja laulja jõudis menusaates "Ameerika talent" kohtunik olla vaid ühe hooaja, kirjutab BBC News. Kuulu järgi ei lahkunud ta mitte omal soovil, vaid tema lepingut ei pikendatud. 

Nüüd seletas Union ajakirjale Variety, et ta oli rääkinud produtsentidele, mis teda võtteil häirib, kuid tundnud hiljem, et teda hakati pidama tülikaks virisejaks. Näiteks kurtnud Union, et Simon Cowelli sigaretisuits põhjustab tal tõsist allergiat. Ta oli kahevahel, kas seda jutuks võtta: Cowell on talendisaate produktsiooni tähtsaim isik. Gabrielle otsustas siiski suu puhtaks rääkida. Produtsendid aga teatanud: "Mitte miski ei muutu." "Lõpuks olin kaks kuud järjest haiguslehel. Külmetus ei andnud ega andnud järele, sellest sai bronhiit. See kahjustas mu häält ja ühtlasi töövõimet."

Cowelli esindaja väitis, et suitsetamisprobleem tuli jutuks ja lahendati kärmelt. "Simon on tagasiside eest alati tänulik."

Veel väitis Union produtsentidele, et vähemustest pärit võistlejatel napib meigi- ja soenguvõimalusi. Variety teatel aga on ligi pooled talendisaate juukse- ja meigitiimi töötajad mitteeuropiidset päritolu. 

Veel häiris Unionit, et üks meesvõistleja kandis mustanahalise artisti kehastamiseks musti kindaid. Kõnealuses numbris kehastunud kõnealune võistleja mitmeks kuulsaks lauljaks. 

NBC ja firma AGT produtsendid kinnitasid Varietyle, et võtsid Gabrielle'i muresid väga tõsiselt ning tema lahkumises ei mänginud nad mingit rolli. Unioni  loetletud probleemide uurimiseks korraldati sisejuurdlus. See tõestas, et näitlejatari kaebustel ja tema lepingu mitteuuendamisel puudus seos.