Krõlli lasteaia lõpupidu TartusFoto: Aldo Luud
Üritused
28. mai 2020, 18:03

GALERII | Erakordne! Tartus toimus lasteaia lõpupidu autodes ja täiesti kontaktivabalt (3)

"Lasteaia lõpetamine on nii tähtis sündmus, et me ei soovinud seda mitte mingil juhul ära jätta," räägib lasteaiaõpetaja Signe Kaasik, kes korraldas oma rühmale täiesti erakordse peo.

Tartu Lasteaias Krõll toimus sel aastal lõpupidu hoopis teistmoodi, sest tavapäraseid üritusi koroonaviiruse tõttu pidada ei saa. 21 lõpetajat koos peredega sõitsid lasteaiahoovi, kus kogu pidu toimus täiesti kontaktivabalt. Korraga tuli autost välja vaid üks laps, kes oma tunnistusele järgi tõttas ja sõpradele üle pika aja taas lehvitada sai. See, et pidu toimus autodes, osalisi ei seganud - üheskoos lauldi, tantsiti ja lõpetajatele elati kaasa autosignaalide saatel. 

"Üritus läks üle ootuste hästi, mitu korda oli raske pisaraid tagasi hoida! Ma olen väga tänulik lapsevanematele - oli rõõm näha, kuidas nad oma lastest hoolivad. Ja eriti uhke olen laste üle, kes enesekindlalt sõpradele lehvitades lõpukingitusele järele tulid," ütleb Signe. "Raske oli planeerida aega, sest puudus ettekujutus, kui kaua mingi tegevuse jaoks aega läheb. Õnneks püsisime graafikus ja üritus ei veninud pikaks," lisab ta.  

Lapsed olid sündmusest vaimustuses. "Laste nägudest võis välja lugeda, et neile meeldis ja nad jäid väga rahule. Keegi vist isegi küsis, kas meil tuleb veel sellist pidu," sõnab õpetaja. 

Selleks, et üritus oleks eriti vinge, kaunistati ära kõik autod. "Kellel olid õhupallid, lilled või pildid autodele kleebitud. See andis visuaalselt kindlasti pidulikuma tunde," rõõmustab Signe. Nagu lõpuüritusele kohane, olid ka lapsed ennast üles löönud - tüdrukud särasid ilusates kleitides ja poisid nägid ülikondades eriti soliidsed välja.

"Ma teadsin, et peab olema mingi võimalus, et saaksin lapsed kooli saata. Mu süda ei lubanud üritust ära jätta, sest lapsed väga ootasid pidu. Järsku sähvatas mõte teha lõpurong autodes, sealt hakkas kogu see idee edasi arenema," kirjeldab Signe. Algul hullumeelsena tundunud mõttega tulid kohe kaasa nii rühma meeskond, lasteaia juhtkond kui ka lapsevanemad. "Aitäh kahele tublile isale, kes aitasid meid parkimiskorraldusega, et kõik autod platsile ära mahuksid. Mul oli hea näha, kuidas kõik ühiselt tegutsesid," ütleb Kaasik.