Foto: Tiit Haljand
Inimesed
26. mai 2020, 12:21

Perekond Kõrvits müüs maha Kuressaares asuva Kure kohviku: igast asjast, mida oled hingega teinud, on raske loobuda

Harry Kõrvits ja abikaasa Margit müüsid maha hoole ja armastusega loodud Kuressaare kesklinnas asuva Kure kohviku. “Oleme sellega juba viis aastat tegutsenud ja viimased neist on rasked olnud,” tõdeb Harry Kõrvits. 

“Kuressaare kesklinna platsil oli ehitus, mis toimus kaks aastat järjest. Pääs kohvikusse oli raskendatud, seda ka kõikidel teistel toitlustusega tegelevatel firmadel. Ja siis tuli veel koroona… Me jõudsime seda mingil määral ennetada, aga ega asi ei oleks midagi head tähendanud,” kirjeldab mees. 

Oma loodud pisikesest kohvikust oli kindlasti raske loobuda, eriti abikaasa Margitil. “Mina meesterahvana sain kergemini üle, aga Margitil oli muidugi raske, ta oli kogu hinge sinna sisse pannud. Eks igast asjast, mida oled hingega teinud, on raske loobuda,” räägib Kõrvits.

Kure kohviku uueks omanikuks on seni Kuressaare ööklubi Divaga tegutsenud Rainis Lõuke, kes rääkis Saarte Häälele, et kohviku kogu kontseptsioon, kujundus ja meeleolu jäävad samaks. “Tema algatas mõtte ja see ühtis meie vaatega väga hästi. Ka meie tahtsime, et midagi ei muutuks, sest klientuur on harjunud sellega, mida oleme pakkunud. Kui inimene on harjunud ühe asjaga ja see töötab, ei pea seda kohe muutma hakkama,” on Harry uue omaniku otsuse üle rõõmus.