Johan RandvereFoto: Martin Ahven
Tele
26. mai 2020, 16:49

Johan Randvere alustab uue saatega: tahame rääkida klassikalisest muusikast uutmoodi

Pianist Johan Randvere on alustanud uue projektiga ja hakkab Youtube’is tegema muusikasaadet „Spotlight With Johan Randvere“. „Tahaksin öelda, et saade on mõeldud kõigile, kuna suur kunst ongi tegelikult kõigile,“ sõnab ta.

Johan räägib, et idee oma saatest on tema peas juba mõnda aega mõlkunud. „Praegu pole ka ETVs muusikasaadet ja minu jaoks on meie tippmuusikud Eestis natuke liiga vähe meedias. Tõukehetkeks sai sõbra ja kolleegi Momir Novakovici konkreetne ja organiseeritud plaan. Momir on Serbiast pärit tõeline akordionivirtuoos, kes on aastaid pärast Šveitsis ja Norras nii muusikuna kui ka produtsendina töötamist lõpuks Tallinnasse maabunud. Mängime ka koos Piazzolla-muusikaansamblis Nortango,“ selgitab ta.

„Idee teostamisel mängis olulist rolli ka meie tiim. Lisaks meile kahele on saate tegemise protsessi kaasatud toimetaja Kirill Ogorodnikov ja tehniline spetsialist Nikita Shishkov. Leidsime, et meil on kamba peale kuus keelt, milles tegutseda. Oleme aastate jooksul palju Euroopas ringi rännanud ja tutvusringkonnas on üpris suur tippmuusikute võrgustik. See annab meile reservi teha päris palju saateid,“ avaldab Randvere, et muusikasaate plaan on pikem kui kõigest üks hooaeg.

Johani sõnul tulevad saated eriilmelised, aga üldistavalt on keskmeks muusika ja kunstielu laiemalt. „Tahame rääkida klassikalisest muusikast uutmoodi. Filmime Maakri kvartali moodsas ja õdusas keskkonnas ning vestleme mõnusas õhtuses meeleolus. Meie saate sisuks on erakordse inimese pilk ja mõtted ning meil on kaks plaani – mõned saated salvestame ette, teised teeme otseülekandena.“

Algavaks hooajaks on neil juba ka külalised paika pandud. Kuigi Johan jätab nimed üllatuseks, siis esimeses saates, mis läheb Youtube’is eetrisse reedel, 29. mail, astub üles dirigent Arvo Volmer.