Katrin Karisma Foto: Sander Koit
Inimesed
26. mai 2020, 10:03

Katrin Karisma hakkas kodukohvikut pidama: inimesed olid meeldivalt üllatunud

“Põhjus on koroona, kõik tööd ja projektid langesid ära, aga ma ei ole selline inimene, kes istub käed rüpes,” räägib näitleja Katrin Karisma, kes hakkas Kloogarannal kodukohvikut pidama.

“Mu sõbrannal on varasem kogemus olemas ja pakkus, et hakkame kohvikut pidama. Kuigi mul kogemust ei ole, armastan väga küpsetada ja siis nii läkski,” rõõmustab Karisma. “Ma olen ise palju kodukohvikutes käinud ja mulle on alati väga meeldinud. Kõik toidud, mida pakutakse, on võrreldes restoraniga ikka teistsugused: inimesed teevad toite hoole ja armastusega.” 

Praegu pakutakse kodukohvikus põhiliselt küpsetisi, kõik on ise tehtud ja kodukohviku perenaised kannavad toidud ka ette. “Kui kellelegi on soovi, saab õlut, siidrit, kohvi või teed. Me oleme toitude osas paindlikud. Mul on endal idee, et teeks lastele pühapäeval pannkoogi pärastlõuna. Eks me siin mõtleme, et hakkame vaikselt ka üritusi korraldama. Mul on ju esinejaid tutvusringkonnas küll, kes tuleksid,” lisab Karisma. 

Esimest korda avas kodukohvik uksed möödunud nädalavahetusel. “Ma usun, et inimesi käis kuskil saja ringis, aga kõik korraga ei olnud kindlasti kohal. See oli ikka kolme päeva jooksul,” räägib näitleja. Alguses kutsusid sõbrannad kodukohvikusse enda tuttavaid ja sõpru. “Pärast aga tuli inimesi Astangult ja Tallinnast. Igatahes väga tore oli! Tagasiside on olnud ainult positiivne. Inimesed olid meeldivalt üllatunud ja kõigile maitsesid meie küpsetised.” hõiskab ta. “Pühapäeval oli ka üks vanaema lapselapsega, kes ütles mulle rõõmsalt: “Tulime Türisalu pangale ja edasi Treppojale. Lapsel läks kõht tühjaks, kiirustasin poodi, aga seal polnud midagi. Siis järsku leidsin teid!” Laps sai meie juurest värsket apelsinimahla ja porgandipirukat. Oli väga õnnelik, jooksis koeraga siin õue peal, “ meenutab Katrin. 

“Kodukohviku pidamine on tore vaheldus ja inimesed on väga õnnelikud. Inimesed on pääsenud sellest koroonavangistusest ja tulevad siia suure rõõmuga,” arvab naine.

Kui kaua kodukohvik tegutseb, Katrin praegu ei tea. “Ma olen ikkagi näitleja. Võib-olla partnerid jätkavad kohvikuga, aga kohe, kui saan lavale, tahaks ikka veel mängida,” muigab ta. Katrinil on lootust lavale saada juulis, kui on plaanis vabaõhuetendused. 

Karisma viimaste kuude ja eriolukorra üle ei kurda. “Tööd ja tegemist on palju. Mul on väga suur aed, kus asjatamist jagub. Ma tegelen ka audioraamatute salvestamisega. Seda tööd teen hommikul vara, kui on hästi vaikne.

Katrin Karisma kodukohvik meelitas kohale nädalavahetusel rohkelt inimesi Foto: Sander Koit