Kadri ja MihkelFoto: Karmo Koppel
Saund
25. mai 2020, 13:46

Kadi Voorand ja Mihkel Mälgand annavad veebikontserdi, mis läheb otsepildis ka Saksamaale ja Itaaliasse

Aasta muusik Kadri Voorand proovib sel nädalal ära, mis tunne on esineda Estonia teatris tühjale saalile - tema ja Mihkel Mälgand, kes pärjati džässiauhindade jagamisel ka aasta džässansambli tiitliga, annavad virtuaalkontserdi.

Kontsert leiab aset 28. mail kell 22 õhtul, esitusele paremik senistest hittidest ning uue loo maailma esmaettekanne. Ühtlasi esitletakse kontserdil fännidele kodumaal ja väjaspool Eestit värskelt valminud vinüüli.

Tegemist on nii pildis kui helis kõrgtasemelise rahvusvahelise kontserdiga, mis kantakse otsepildis portaalidesse Saksamaal, Itaalias, Ungaris ja mujal. "Muusika loob maailma, milles on võimalik lõputult unistada. Kutsume teid unistama meiega koos ning viibima muinasjutulises maailmas, mida rikastavad lummavad kaadrid Lahemaa Rahvuspargist ja Rahvusooper Estonia teatrisaali autentne atmosfäär", ütleb Voorand pressiteate vahendusel.

Tänavu oli muusiku tihedasse kontserdigraafikusse planeeritud hulk väga olulisi albumi "In Duo with Mihkel Mälgand" esitluskontserte väljaspool Eestit. Kriisi tõttu sai aga enamik neist tühistatud või edasi lükatud. Nii on tegu omamoodi tervitusega kõikidele fännidele ja korraldajatele maailma erinevais paigus, kes kontsertide ootel on olnud.

Kontserdile on võimalik soetada vabatahtlik pilet, mille tulu läheb kontserdi korraldamise kulude katteks ning Voorandi tegemiste toetuseks. Toetajapileti saab osta SIIT

Auhinnatud Voorand ja Mälgand moodustavad duo, mis mängib põhiliselt originaalloomingut häälele, bassile ja klaverile, mis annab ruumi improvisatsioonile ning mida ehivad õhulised elektroonilised efektid ja hingestatud poeesia. Duo ei sea endale stiililisi piire, kokku sulatatakse popi, folgi, jazzi ja isegi roki elemente. Esile tõusevad emotsioon ja omapärased tekstid.

Kadri ja Mihkel on andnud arvukalt kontserte nii Eestis kui ka välismaal, sealhulgas on hiljuti tuuritatud näiteks Hiinas, Ungaris, Itaalias, Inglismaal, Saksamaal, Soomes ja mujal. Ühtlasi on väisatud mainekaid festivale nagu Pori Jazz, Jazz Baltica, London Jazz Festival, Cheltenham Jazz Festival, Tampere Jazz Happening, Bejing Nine Gates Jazz Festival ja teised.